Uus põgenemistuba vallandas pahameele

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenemistoa omanik Thijs Verberne Anne Franki peidupaika imiteeriva atraktsiooni juures.
Põgenemistoa omanik Thijs Verberne Anne Franki peidupaika imiteeriva atraktsiooni juures. Foto: AFP / Scanpix

Uus põgenemistuba Amsterdamis imiteerib juuditüdruk Anne Franki eluruume Teise maailmasõja ajal, mis pahandas nii juute kui ka laiemat üldsust.

Põgenemistoad on muutunud viimasel ajal äärmiselt populaarseks, tõmmates ligi nii turiste kui ka kohalikke. Hollandi ettevõte on sattunud pahameele tulva alla pärast seda, kui nad avasid põgenemistoa, mis sarnaneb holokausti ohvri Anne Franki ja tema perekonna peidupaigaga, vahendab news.com.au.

Nagu ka teistes põgenemistubades on sealses toas külastajate eesmärgiks peidikust välja pääseda, kasutades selleks erinevaid vihjeid ning meeskonnatööd. Anne Franki Sihtasutuse sõnul on tegu äärmiselt alandava atraktsiooniga.

«Peidupaiga kasutamine põgenemistoana jätab mulje, nagu oleks natside eest peitumine olnud põnev mäng ning kui enese varjajad oleksid olnud piisavalt targad, ei oleks nad vahele jäänud,» ütles sihtasutuse esindaja.

Põgenemistoa looja Thijs Verberne astus aga oma ettevõtte kaitseks välja ning nimetas Anne Franki peidupaigast inspiratsiooni saanud atraktsiooni hoopis harivaks.

Anne Frank pidas peidus olnud aastate jooksul päevikut, mis pärast sõda kogus üle maailma kuulsust. Neiu suri Bergen-Beleni koonduslaagris 1945. aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles