Boeing 787 lennukitel avastati disainiviga, mis võib ohtu seada lendajate turvalisuse

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boeing 787 Dreamliner
Boeing 787 Dreamliner Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide föderaalne lennuamet avastas Boeing 787 Dreamliner lennukitel disainivea, mille tõttu ei püsi pilooditool alati paigal ning seega võib see ohtu seada ka lendajate turvalisuse.

Hetkel on menetluses nõue, et kõikidel Dreamlineri lennukitel tuleks välja vahetada mõlemad pilooditoolid. Viga tuli ilmsiks pärast juhtumit, kui maandumisel üks toolidest liikus, vahendab news.com.au.

Uurijad tegid kindlaks, et lukustussüsteemi disainivea tõttu võivad ka teistel Dreamlineri lennukitel pilooditoolid liikuda. Siiski antakse lennufirmadele kolm kuud aega, et asjaolu kommenteerida. Kui otsus kinnitatakse, on erinevatel ettevõtetel kolm aastat aega, et kõik pilooditoolid lennukites välja vahetada.

Juba 2014. aasta detsembris andis Boeing välja hoiatuse, mille soovitas kõikidel lennuki kasutajatel toolid välja vahetada. Föderaalse lennuameti kinnitusel muutuks soovitus aga kohustuslikuks.

Siiski ei saa lennuamet nõuda toolide täielikku väljavahetamist, sest oluline on vaid korrektselt toimiv lukustussüsteem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles