Reisihimu võib olla geenides

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geenid
Geenid Foto: SCANPIX

Kuigi geenid mõjutavad meie elus paljusid aspekte, siis seni arvati, et reisimisel ei ole geenidega mingit pistmist, kuid avastusest selgub, et seos on siiski olemas.

DRD4-7R on geen, mida seostatakse üleliigse dopamiiniga kehas ning inimese kalduvusega võtta rohkem riske, avastada uusi paiku, katsetada võõraid toite, ideid, erinevaid suhteid ja isegi narkootikume, vahendab Daily Mail.

Haruldane geen leidub ainult 20 protsendil inimestel ja tavaliselt seostatakse seda pigem hasartmängu- ja teiste sõltuvustega. Teadlaste sõnul võis üleliigne dopamiin meie esiisade ajus sundida neid kodust lahkuma ja otsima uusi kaaslasi ning kogemusi. Tänapäeva tingimustes tähendab see soovi reisida.

DRD4 geen võib olla ka põhjuseks, miks osa inimesi näeb reisimist kui põnevat kogemust ning teised peavad seda pigem hirmutavaks. Hetkel veel selged vastused puuduvad, kuid on näha, et mõned inimesed on riskialtimad. Valdkond, milles nad oma seiklusjanu rahuldavad, on ilmselt suuresti mõjutatud meid ümbritsevast keskkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles