Lapsed hindavad reisil perega koosolemist

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiljuti lõppenud laste reisijuttude konkursile «Minu reisuelamused» laekunud 180 kirjatükist selgus, et lapsed hindavad reiside puhul perega koosolemist, mitte eksootilisi sihtkohti ja suurejoonelisi vaatamisväärsusi.

Jutukonkursi korraldajaks oli Eduard Vilde muuseum ja sealse kuraatori Piret Meose sõnul hindavad lapsed eelkõige perega koosolemist, noored aga seiklusi ja elamusi ning head seltskonda.

Samuti selgus konkursile laekunud juttudest, et kõige enam on lapsed reisinud Eestis ja lähinaabrite juures. Kodumaistest sihtkohtadest on lapsi võlunud eelkõige Saaremaa ja Hiiumaa. Samas esitati konkursile ka reisimuljeid Egiptusest, Hiinast ja Tuneesiast.

Näiteks vanemas vanuseklassis võitjaks tunnistatud 20-aastase Mirjam Johannese reisilugu «Aeganda» kirjeldas reisi Aafrikasse Ugandasse.

Kuigi Johannese lugu oli küll arutlus kauge maa eluolu ja ühiskonna üle, olid teistes auhinnatud lugudes pereliikmed ja nendega koos ette võetud tegevused olulisel kohal.

«Noorema astme võidulugu räägib mägimatkast koos isaga, kirjeldades loodust ja koos toimetamisi ja iseenda saavutusi. Teise koha loo kirjutaja on loomulikult võlutud Norra loodusest, kultuurist ja eluolust ning kirjutab sellest, mida emaga koos olles nähti kogeti,» tõi  Meos näiteid.

Noorema vanuseklassi võitjaks oli 10-aastane Sander reisijutuga «Kahekesi isaga Põhja Rootsis mägimatkal» ja teise koha omanik oli 8-aastane Karl Abiline looga «Minu Norra reis».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles