Lennuk pöördus meeskonna müstilise haiguse tõttu tagasi lennujaama

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
American Airlines'i lennuk Heathrow lennujaamas
American Airlines'i lennuk Heathrow lennujaamas Foto: Scanpix/AFP

American Airlines'i lennuk, mis oli teel Londonist Los Angelesse oli sunnitud tagasi Londonisse pöörduma, kui mitmed pardal viibinud isikud ootamatult haigestusid.

Lend, 188 inimesega pardal, oli jõudnud juba Islandi külje alla, kui otsustati Inglismaale tagasi pöörduda, vahendab Telegraph. Üks meeskonnaliige minestas ning viis meeskonnaliiget tundis end samuti kehvasti. Halva enesetunde üle kaeblesid ka kolm reisijat. Hetkel, mil üks töötajatest minestas, otsustaski piloot lennuki tagasi pöörata enne kui on liiga hilja. Haigusetekitajat lennu ajal tuvastada ei suudetud.

Lennukile tulid vastu politsei, kiirabi ja tuletõrjujad, kes eskortisid lennuki tagasi väravasse. Siiski ei lastud inimesi välja ning pardale saabus hoopis õhku kontrolliv ekspert, kes väidetavalt midagi eriskummalist ei leidnud. Kontrolli viidi ka reisijate pagas, mis hiljem tagastati.

Kuna õhust haigusetekitajat ei leitud võis asi olla hoopis reisisalongi rõhus, kuigi tavaliselt ilmnevad sellised probleemid pigem õhkutõusu ja maandumise ajal. American Airlines'i esindaja kinnitas, et hooldusmeeskond kontrollib lennuki ka põhjalikult üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles