10 parimat reisirakendust, mida sul tõesti vaja läheb

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
telefonirakendus
telefonirakendus Foto: SCANPIX/REUTERS

Erinevaid reisimisega seotud telefonirakendusi on nii palju, et on keeruline mõista, milline rakendus reisil abiks on ning milline pigem sind hätta jätab.

The Guardian on välja valinud 10 telefonirakendust, mis reisimisel kindlasti heaks abimeheks osutuvad.

1. Citymapper - rakendus pakub palju detailsemat reisiplaneerijat kui Google maps. Seal on võimalik näha ühistranspordi väljumisi reaalajas ning ka erinevaid takistusi teedel. Rakenduses on kättesaadav ka Uberi teenus ning näha on rattaga ligipääsetavad kohad. Kasutada saab Citymapperit umbes 30 erinevas maailma linnas.

2. Duolingo - äärmiselt lihtne ja käepärase disainiga keele õppimise rakendus, millega on liitunud juba üle 70 miljoni kasutaja. Kuigi ta ei asenda keeleõpet täielikult, on ta hea abimees sõnade õppimisel ning keele alustalade mõistmisel.

3. XE Currency - väga hea rakendus, mida kasutada, kui reisid väljaspool eurotsooni. Rakenduse abil on võimalik hetkega erinevaid summasid valuutade vahel konverteerida. XE Currency toimib ka ilma internetita, arvutades tulemuse viimase teadaoleva kursi järgi.

4. Tripit - väike reisikorraldaja, Tripit koondab kokku kõik reisi puudutava informatsiooni, alates lennubroneeringutest kuni kontserdipiletiteni ning moodustab nendest ülevaate. Rakendus võimaldab ka oma plaane teistega jagada, mistõttu on see asendamatu just grupireisidel.

5. Splittr - rakendus võimaldab sul lihtsamalt sõprade vahel arveid ära jagada. Isegi kui reisid mitmes riigis, siis rakendus võimaldab sisestada summasid kõikides valuutades ning arvutab pärast ikka kokku kui palju keegi maksis ning kui palju keegi veel maksma peab.

6. App in the Air - rakendus on mõeldud nendele, kes soovivad jälgida pidevalt oma lennu staatust. Selle abil on võimalik vaadata kõiki lende ja lennujaamasid. Ühtlasi saadab ta teateid soovitud lendude kohta ja aitab lennujaamas aega planeerida.

7. Google translate - kuigi tõlked ei pruugi olla alati väga täpsed, siis lühemaid ja igapäevaseid väljendeid on Google translate'i abil hea ja kiire tõlkida. Lisaks on võimalik lihtsalt oma telefoni kaamerat suunata mõne tõlkimist vajava teksti poole ning rakendus tõlgib selle kohe ära.

8. LiveTrekker - rakendus koostab digitaalse päeviku reisist ning teekonnast, mida oled läbinud. Lisaks kaardi peal märgitud teele on sinna võimalik lisada ka pildid, videod ja tekstid, mida hiljem on võimalik nagu päevikut vaadata.

9. Wolfram Sun Exposure - üsna uudne rakendus aitab õigel ajal päikese eest peitu minna. Sisestada tuleb oma nahatüüp ning seejärel rakendus arvutab, kui kaua võiksid päikese käes olla, enne kui põletada saad. Rakendus võtab arvesse sinu asukohta, kellaaega ja päevituskreemi tugevust, mida oled kasutanud. Ühtlasi pakub see UV kiirguse tugevuse ennustust sinu piirkonnas.

10. Time Out - rakendus aitab planeerida erinevate linnade külastusi. Time Outist leiab erinevaid baare, restorane, vaatamisväärsusi ning üritusi. Eriti kasulik on just ürituste otsimise võimalus, mis aitab turistil hõlpsasti üles leida kõige populaarsemad üritused ja sündmused. Rakenduse kaudu on võimalik ka osta kontserdipileteid ja reserveerida restoranis kohti. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles