Banaan, mis maksab 400 eurot

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
mees banaaniga
mees banaaniga Foto: SCANPIX

Üks väike viga ja liigne kiirustamine võib ühe banaani hinda kergitada mõnelt eurolt mõnesaja euroni.

Lennates Uus-Meremaale ei tulnud reisija selle pealegi, et ta kotis on midagi nii pealtnäha kahjutut, kuid ometigi ohtlikku, mis tõi talle kaasa seikluse kohalike tolliametnikega, vahendab news.com.au.

Politseikoer tuvastas, et reisija kotis on midagi kahtlast, mistõttu võeti perekond kõrvale ning paluti kotid panna röntgenisse. Ekraani jälgivate lennujaamatöötajate näod läksid tõsiseks, mispeale sai perekond tõelise ehmatuse. Tekkis kartus, et keegi on nende kotti midagi salaja pistnud. Selgus aga, et tüli tegi üks banaan.

Vaatamata pereema väidetele, et banaan jäi kotti kogemata ja ta arvas, et see on juba ammu söödud, viitas Uus-Meremaa ametnik ikka sellele, et reisija võiks nüüd juba hakata välja arvutama, kui mitu banaani ta 400 euro eest osta oleks saanud.

Siiski ametnikud lõpuks leebusid ning nad saatsid perekonna teele kõigest väikese hoiatusega. Küll lisasid nad, et kui sama perekond peaks üritama veel banaaniga Uus-Meremaale reisida, saavad nad eluaegse sisenemise keelu.

Ametnike väitel võivad võõrad puu- ja juurviljad kanda puuviljakärbseid, mis võivad Uus-Meremaa ökosüsteemi tasakaalust välja lüüa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles