Miks ei tohi pilti lennupiletist internetti panna

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa pass (esiplaanil)
Prantsusmaa pass (esiplaanil) Foto: SCANPIX

Külmal, vihmasel ja talvisel ajal tekib suur tahtmine minna reisile ja sellega natuke ka teiste ees kelkida. Hetk, mil pardakaart käes ja lend välja kuulutatud, tundub parim, et teha sõpradele meeliülendav pilt. See võib aga lõppeda üsna õnnetult, vahendab Independent.

Pardakaardi triipkoodil on kirjas väga suur hulk isiklikku informatsiooni. Lisaks ei ole internetist raske leida programme, mis suudavad triipkoode lahti murda ja kogu sealse informatsiooni kätte saada.

Info abil on võimalik ka kliendikontodele sisse logida ning lisaks juba toimuvale lennule näha ka kõiki neid lende, mis reisijat tulevikus ees ootavad. Pahatahtlikul infokogujal oleks võimalik ka teha tulevastel piletitel muudatusi ning isegi lennupileteid tühistada.

Kui aga on tungiv soov oma pardakaardiga koos pildile jääda, tuleks enne üles laadimist suhtlusvõrgustikesse ära hägustada pileti number, triipkood ning kõik ülejäänud isikule viitav informatsioon.

Samuti ei soovita eksperdid piletit lihtsalt ära visata vaid pigem lasta see läbi prügihundist, kuna info triipkoodis jääb kõlblikuks ka pärast pileti kehtivuse kaotust.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles