Kehaskannerite läbimine lennujaamades võib muutuda kohustulikuks

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogukehaskanner
Kogukehaskanner Foto: Scanpix/TIM SHAFFER/REUTERS

Ameerika Ühendriikide transporditurvalisuse amet viis läbi muudatuse, mille kohaselt võib vajadusel kõiki reisijaid sundida läbima kogukehaskannerit, vahendab CNN.

Siiani oli reisijatel õigus skannerisse astumisest keelduda ja nõuda tavapärast läbikatsumist, kuid nüüd selline võimalus puudub. Muutus viidi ellu kõrgendatud ohu tõttu lennuturvalisusele.

Transporditurvalisuse amet väitis, et selline tehnoloogia muudab tõenäolisemaks nii metallist kui ka teiste ohtlike esemete tuvastamise. Skanner suudab leida riiete alla peidetud esemeid, mis läbikatsumisel võivad märkamatuks jääda.

Masina tarkvara kasutab üldist inimese keha kujutist, mitte skanneris oleva inimese pilti. Amet lisas, et nad ei salvesta andmeid, mis võimaldaks inimest hiljem personaalselt tuvastada. Skannerid annavad alarmi, kui nad tuvastavad midagi kahtlast ning seejärel peab personal endiselt reisija läbi katsuma. Hetkel kehtib reegel vaid Ameerika Ühendriikide lennujaamades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles