Eestlased veedavad jõulupuhkuse soojal maal või suusatamas

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana päevitamas
Jõuluvana päevitamas Foto: Scanpix / West Coast Surfer

Eestlaste lemmikud reisisihtkohad jõulu- ja aastavahetuse puhkuse veetmiseks on tänavu Kanaarid, Tai ja Dubai, paljud eelistavad aga lumevaesest Eestist mägedesse suusatama minna.



Eesti Turismifirmade Liidu statistikast selgub, et tänavu eelistatakse pühade ajal pikalt puhata ning sellega seoses on populaarsed sihtkohad kauged maad. Reisibüroode müügihitid on sel aastal Tai, Dubai ja Kanaari saared, samuti Miami, Austraalia, Uus-Meremaa ja Kariibi saared.



“Sel aastal kestavad pühad päris pikalt ning seetõttu otsitakse pikemaid ja eksootilisemaid puhkusereise,” ütles Eesti Turismifirmade Liidu president Külli Karing. “Kui Kanaari saared on juba aastaid populaarsed olnud, siis tänavu hinnatakse kõrgelt Dubaid ja Sri Lankat, ka Bali reisid on päris nõutud.”


Koolivaheaja- ja pühadereisile siirdutakse tihti terve perega, kaugematesse sihtkohtadesse minnakse ka mitme perega koos. Keskmine puhkuse aeg on kuni kaks nädalat.

Karingu sõnul mõtlevad eestimaalased juba ka järgmise aasta alguse reiside, eeskätt suusapuhkuste, peale. Kuna Eestis pole juba teist aastat korralikku talve ette näha, on tänavu paljud eestlased jaanuariks ja veebruariks ostnud suusareisi Alpidesse. “Kõige populaarsem sihtkoht suusatamiseks on Austria, ent elamusi minnakse otsima ka teiste riikide suusakuurortidesse,” ütles Karing.


Järjest populaarsem on veeta pühadeaeg kodumaal, peamiselt spaades ja turismitaludes, viimastes kipub kohti juba nappima. “Küll on aga veel võimalus broneerida endale mõnusaid pakette kodumaistes spaades,” ütles Karing. Populaarseimad puhkuseaegsed tervisekeskused on sel aastal Pärnus, Rakveres, Toilas ja Laulasmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles