Viis reisifirmat sattusid tarbijakaitse musta nimekirja

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tarbijakaitseamet lisas musta nimekirja viis ettevõtet, kes jätsid õigeks ajaks esitamata aasta kolmanda kvartali pakettreiside kogumüügi aruande.

«On rõõm tõdeda, et ettevõtete hoolsus aruande esitamisel on oluliselt paranenud, sest 271 ettevõtjast, keda see nõue puudutas, esitas aruande 266,» selgitas ameti avalike suhete ja tarbijapoliitika suhete osakonna juht Hanna Turetski-Toomik.

Musta nimekirja kanti ülejäänud viis ettevõtet, kelle tagatisraha vastavust tarbijate ees võetud kohustustega ei olnud ametil võimalik kontrollida. Reisiettevõtete musta nimekirja sattusid GFC Global Forwarding Club OÜ, Evelina Dream Travel OÜ, Bon Tour OÜ, Prime Communications Limited Eesti filiaal, Travel SOL OÜ.

Senine praktika on näidanud, et paljud ettevõtjad ei esita aruannet õigeaegselt või ei tee seda üldse. Näiteks 20. juuliks jättis aruande esitamata 285 selleks kohustatud reisiettevõtte seast lausa 16, kes kanti musta nimekirja.

Mida hoolsamad on reisiettevõtjad oma kohustuste täitmisel, seda kindlamalt saab end tunda teenuse ostnud reisija, sest tagatisest kaetakse reisiettevõtja maksejõuetuse korral reisijate kojusõit ning tagastatakse tarbijatele ärajäänud reiside ettemaksud. Seepärast on oluline tarbijakaitseametil veenduda, et tagatisraha on piisav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles