Veerand eestlastest eelistab puhata kindlal suvekuul

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

CV-Online puhkuseplaanide küsitlusest selgus, et 56 protsenti eestlastest puhkab traditsiooniliselt  suvekuudel ning eelistatud on kodumaa päikese all viibimine.

Küsitlusest selgub, et armastatuim puhkuseaeg on eestlastel ikkagi kodumaa soe suvi ja talvel välismaale päikese alla põgenemine on pigem teisejärguline. Lootes kesksuve kuumadele ilmadele võtab 26 protsenti küsitlusele vastanutest puhkuse välja juulikuus. Populaarsuselt teine puhkusekuu on august, millele järgneb juuni.

Keskmiselt võtavad eestlased puhkuse välja kaks korda aastas. Kõige pikemad puhkused võetakse välja juulikuus – 43 protsenti vastanutest puhkab siis rohkem kui 15 päeva järjest. Aasta jooksul aga võetakse meelsamini välja ühe- ja kahenädalasi puhkusi.

Huvitava faktina saab välja tuua, et naised võtavad korraga välja lühemaid puhkusi kui mehed. 44 protsenti naistest eelistab puhata nädala kaupa, meestel on see näitaja 39 protsenti. Üle 15 päeva kestvaid puhkusi eelistab naistest 19, meestest aga 23 protsenti.

Ootuspäraselt puhkab 55 protsenti vastanutest Eestis ning vaid veerand veedab puhkusepäevad mööda laia ilma ringi reisides. Populaarsemad paigad puhkamiseks kodumaal on Põhja-Eesti (34 protsenti), Lõuna-Eesti (26 protsenti) ning Lääne-Eesti ja saared (24 protsenti). Välisriikidest on  puhkuse lemmiksihtkohad Hispaania ja Türgi, samuti reisitakse palju lähiriikidesse.

Rohkem infot uuringust CV-Online blogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles