Vaata, milline on koolivaheaja popim reisisihtkoht

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sügisese koolivaheaja populaarseimaks reisisihtkohaks osutus Türgi, mille päikese alla on lennanud sooja sügispuhkust nautima ligi pooled koolivaheajareisi ostnud inimesed.

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretäri Kristen Lahteina sõnul on Türgi kuurordid jätkuvalt populaarsed sihtkohad hea hinna ja kvaliteedi suhte tõttu. «Lennuajad on mõistliku pikkusega ning pakettreise Türki teevad Eestis mitmed reisikorraldajad,» ütles Lahtein.  

Lahteina väitel pole hiljutine sündmus Ankaras puhkajate plaane mõjutanud. Eesti reisikorraldajad pakuvad pakette kuurortlinna Antalyasse, mis on välisministeeriumi reisiinfo kohaselt stabiilse olukorraga turvaline puhkekoht. «Türgi valitsus on lubanud teha endast kõik, et turismipiirkondades oleks turvaline puhata,» kinnitas Lahtein.

Veel nimetas Lahtein koolivaheaja populaarse sihtkohana Kanaari saari, eriti Tenerifet ja Dubaid. Lisaks on selle aasta puhkajate lemmikud Miami ning kruiisid Vahemerel. «Kruiisipakettide ostmine on viimasel ajal moodi läinud, sest see on mugav võimalus mitmeid paiku näha,» ütles Lahtein. Vahemere kruiisid sobivad tema sõnul hästi peredele, kellel on kaasas väikesed lapsed.

Turismifirmade Liidu andmeil muutub Eesti puhkaja iga aastaga aina teadlikumaks ning seetõttu täitusid kohad sügisese koolivaheaja reisidele juba varakult. «Inimesed on hakanud ette mõtlema ning kasutavad säästmise eesmärgil ära varajase broneerija allahindlused ja tellijasoodustused,» ütles Lahtein.

Sellest tulenevalt tegelevad reisikorraldajad juba praegu jõulupuhkuse, aastavahetuse ja ka järgmise suve reiside broneeringutega. Lahteina hinnangul kujunevad eestlaste meeliskohtadeks sel talvel Tai, Dubai, Kanaari saared ja Bali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles