Reisija taheti lennult maha jätta jumetu näo tõttu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etihad Airways lennuk.
Etihad Airways lennuk. Foto: Kamran Jebreili

Araabia lennufirma Etihad Airways vabandas šoti pere ees, kellega tekkisid lennuleminekul arusaamatused ja viivitus.

14-aastane Grace Wain reisis juuli alguses oma perekonnaga puhkusele Maldiividele. Manchesteri lennujaamas, kust nad pidid lendama Abu Dhabisse, tundsid lennujaama töötajad muret tüdruku kahvatuse pärast, vahendab Fox News. Lisaks klammerdus ta ema külge ning töötajad peatasid seetõttu nende check-in'i.

«Grace oli pisut väsinud ja tüdinud ning toetus järjekorras seistes ema vastu. Üks check-in teenindajatest otsustas, et ta on näost liiga valge, et teda lennule lubada,» ütles tema isa Paul Wain.

Pere oli eksootilise puhkuse jaoks kaua säästnud ning nad oli pettunud arvates, et reis võibki ära jääda. Pärast seda, kui lennujaama parameedik oli tütre üle vaadanud ning tunnistanud tema tervisliku seisundi lendamiseks sobivaks, soovitasid töötajad perel siiski minna ka arsti soovituskirja võtma.

«Me elame Šotimaal, mu tütar on punapea ning tal ongi kahvatu jume, nii see lihtsalt on,» püüdis Paul Wain töötajatele selgitada.

Kaks tundi enne lennu väljumist said Wainid soovituskirja perearstilt, millega nad ka lõpuks lennule lubati. Pereisa kahtlustab, et lennufirma püüdis hoopis mõnda reisijat lennult maha jätta, sest üks sõitjateruum oli üle müüdud.

Pere kannatused ei lõppenud ka sihtkohta jõudes, nimelt said nad oma pagasi kätte alles kolme päeva pärast.

«Personal oli mures noore reisija tervisliku seisundi pärast, sest ees ootas väga pikk lend. Nad kutsusid meediku, kes soovitas seejärel võtta ka kinnituse arstilt. Personal jätkas pere toetamist terve lennu jooksul. Kahjuks kadus tõesti perekonna pagas, mille eest lennufirma vabandas ning tegi kõik, et seda korda saata,» ütles lennufirma esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles