Nutitelefon võib päästa vihmase puhkuse

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon
Nutitelefon Foto: SCANPIX

Kuigi vihmased suvepäevad võivad rikkuda tuju kõigil, kuid eriti neil, kes sel ajal puhkavad, pakub ka nutitelefon igavuse peletamiseks mitmeid võimalusi.

Kuna hiljutine Samsungi poolt Euroopas läbi viidud uuring Technomic Index näitas, et iga neljas eurooplane kasutab vähemalt korra nädalas tehnoloogiat uute teadmiste ammutamiseks, pani Samsungi tooteekspert Henry Tiitus kokku viis soovitust, kuidas kasutada vihmaseid suvepäevi uute asjade – näiteks keelte, retseptide või spordiharjuste –, õppimiseks.

1. Võta osa 30-päevasest väljakutsest

Vihmane päev on hea ajend populaarsete väljakutsetega alustamiseks. Sotsiaalmeedias levivad väljakutsed on suureks abiks nii erinevate lihasgruppide ja vastupidavuse kui ka tahtejõu ning järjepidevuse arendamisel. Eestlaste seas on levinud 30-päevased kükkimise ja kõhulihaste väljakutsed, kuid kasutades Google Play-s märksõna 30 days challenge, leiab igaüks endale sobiva väljakutse, millega vihmasel päeval algust teha.

2. Leia endale sobiv raamat

Maailma suurimas raamatusõprade sotsiaalvõrgustikus Goodreads on saadaval 1,1 miljardi raamatu arvustused. Rakenduse kaudu saab tutvuda oma sõprade raamaturiiulitega, vaadata teiste kasutajate hinnanguid ja jagada soovitusi, milliseid raamatuid lugeda. Tahad vihmasel päeval lugeda midagi põnevat? Laadi alla Goodreads rakendus ja vii end kurssi parimate raamatutega.

3. Üllata oma lähedasi uue retseptiga

Maitsev toit teeb tuju heaks ka vihmasel päeval. Üllata oma elukaaslast, sõpru või perekonda eksootiliste ja erksavärviliste roogadega. Tõmba alla eestikeelne rakendus Toidutare, kus saad otsida inspiratsiooni üle 14 000 toidu- ja joogiretsepti hulgast. Kui arvad, et Toidutare retseptidest jääb väheseks, pakub täiesti võrdväärset väljakutset mobiilirakendus Big Oven, kus on saadaval üle 35 000 erineva retsepti.

4. Tee plaane päikselisemateks päevadeks

Sel ajal, kui väljas kallab vihma, on hea teha plaane eesolevateks päikselisteks päevadeks. Vaata parimatest ilmaennustus rakendustest, millal päike uuesti paistma hakkab. Yahoo! Weather on lihtne ja visuaalselt atraktiivne rakendus, kuid populaarsed on ka Weather.com ja hiljuti üheks maailma parimaks rakenduseks valitud 1Weather.

5. Õpi võõrkeeli

Ühes suurimas keeleõppe rakenduses Duoling saab tasuta õppida hispaania, prantsuse, portugali, saksa, itaalia, rootsi, hollandi ja inglise keelt. Õppeprotsess on muudetud huvitaks, mänguliseks ja efektiivseks. Planeerid vihma eest põgeneda soojale maale? Laadi alla Douling, et vahetada kohalikega paar lauset nende emakeeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles