Rahumägi: terrorihoiatustest ei peaks end häirida laskma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rahumägi.
Jaanus Rahumägi. Foto: Postimees.

Eesti inimesed ei peaks laskma end mitmel pool Euroopas antud terrorihoiatustest häirida ning võivad rahumeeli mandril ringi rännata, ütles riigikogu julgeoleku järelevalve erikomisjoni esimees Jaanus Rahumägi.

«Ma ei arva, et see oht on suur või et seal üldse reaalset ohtu on. Tegelikult antakse sellised terrorihoiatused eelinformatsiooni põhjal ning nende põhimõte on, et parem karta kui kahetseda,» vahendas ERR-i uudisteportaal Rahumägi sõnu Vikerraadio saates «Uudis+».

Ta rõhutas, et Saksamaal ja Prantsusmaal antud hoiatused ei ole kõrgeima tasemega, samas on terrorioht kummitanud meie kontinenti juba peaaegu kümme aastat.

«Arvan, et Eesti inimestel ei ole vaja karta,» lisas ta.

Viimasel ajal on Briti, Prantsuse, Saksa ja Rootsi võimud hoiatanud võimalike terrorirünnakute eest. Ka USA hoiatas Euroopasse reisivaid ameeriklasi Euroopas valitseva terroriohu eest. Telekanali Fox News andmetel puudutab hoiatus muuhulgas Eiffeli torni ja Jumalaema katedraali Pariisis ning Berliini pearaudteejaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles