Ministri vea tõttu tühistati muuseumis pildistamise keeld

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orsay muuseum Pariisis.
Orsay muuseum Pariisis. Foto: Philippe Lissac / Godong / Scanpix

Pariisi kuulsas Orsay muuseumis oli väljapanekute pildistamine keelatud kuni hetkeni, kui Prantsuse kultuuriminister avalikult seda reeglit rikkus.

Orsay muuseum oli üks väheseid Pariisis, kus turistide lemmiktegevus, pildistamine, oli siiani keelatud, kirjutab Le Figaro.

Esmaspäeval postitas aga muuseumit külastanud Prantsuse kultuuriminister Fleur Pellerin oma Instagrami ja Twitteri kontole pildid Pierre Bonnardi postimpressionistlikest maalidest.

Internetis levima hakanud kaebuste ja protestide tõttu oli muuseum sunnitud alates kolmapäevast kuus aastat kehtinud pildistamise keelu tühistama. Ilma välgu, statiivi ja selfiede tegemiseks mõeldud pildipulkadeta on nüüdsest kõik teretulnud väljapanekuid üles pildistama.

Pildistamise üle muuseumides on Prantsusmaal pikalt vaieldud ning kultuuriministeeriumi soovitusel lubavad paljud muuseumid pildistamist juba pikemat aega. Pildistamine ei tohi seejuures segata teisi külastajaid ega valmistada ohtu kunstiteostele. Samuti võivad kunstiteoste autorid nõuda oma tööde puhul pildistamiskeeldu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles