Reisiguru.ee: maailma suurim püsiv kõrbejärv

Reisiguru.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turkana järve kahte saart ja järve idakallast kaitsevad Keenias kolm rahvusparki, mille alad on tähtsad ka Niiluse jõehobude elupaigana.
Turkana järve kahte saart ja järve idakallast kaitsevad Keenias kolm rahvusparki, mille alad on tähtsad ka Niiluse jõehobude elupaigana. Foto: Reisiguru.ee/kenya.com

Ida-Aafrika riftivööndis asub maailma suurim püsiv kõrbejärv Turkana, mis valdavas enamuses paikneb Keenia territooriumil ja mille äärmine põhjaosa asub Etioopias.

Tegemist on ligikaudu 6405 ruutkilomeetri suuruse järvega, mille maksimaalne pikkus on 290  ja maksimaalne laius 32 kilomeetrit. Merepinnast asub järv keskmiselt 360 meetri kõrgusel. Turkana järv on ka maailma suurim leeliseline järv. Selle vesi on roheka värvusega, mistõttu nimetatakse järve vahel ka nefriitjärveks. Järves asub mitmeid vulkaanilisi saari ja ka järve ümbritsevad mäed on peamiselt vulkaanilised.

Loe edasi Reisiguru.ee-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles