Vaata, milline on maailma kõige ohtlikum suusakuurort

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli sõdur patrullimas Mount Hermonil.
Iisraeli sõdur patrullimas Mount Hermonil. Foto: Reuters/ScanPix

Kõik suusakuurordid võivad olla ohtlikud ja kui algajat suusatajat ei niida jalust jää või kivid, siis teevad seda õhtused joogid. Kuid  Iisraelis asuv Mount Hermoni kuurort on siiski pisut hirmutavam.

Nimelt asub see suusakeskus sisuliselt Süüria piiri ääres, kus praegu toimub maailma veriseim kodusõda, kirjuta news.com.au. Mount Hermon sai Iisraeli osaks pärast kuuepäevast sõda 1967. aastal. Süüria võttis selle 1973. aastal Yom Kippuri sõjas tagasi ning mõne nädala pärast vallutas Iisrael tagasi nii varem nende kontrolli all olnud kui ka Süüria kontrollitud ala.  Pärast Yom Kippuri sõja lõppu tagastas Iisrael  Süüriale kuulunud osa.

Iisraeli kaitsevägi ja politsei patrullivad mäel pidevalt, et see oleks turvaline talvemõnude nautlejatele, keda tipppäevadel on kuni 10 000 inimest. Mäetipus on ÜRO rahuvalvepost.

 Hoolimata võimalikust turvalisuse ohust seisab Mount Hermon silmitsi sama hädaga, mis paljud tema konkurendid üle maailma – kliima soojenemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles