Kremlis küpseb plaan maailma pikimast kiirraudteest

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirrongid.
Kiirrongid. Foto: STR/AFP

Venemaa on võtnud eesmärgiks ehitada maailma pikim kiirrongidele mõeldud raudtee, mis viib reisijad Moskvast Pekingisse 48 tunniga.

Venemaa on võtnud eesmärgiks ehitada maailma pikima kiirrongidele mõeldud raudtee, mis viib reisijad Moskvast Pekingisse 48 tunniga.

Praegu kulub sama tee läbimiseks Trans-Siberi raudteed mööda seitse päeva, kirjutab Business Insider.

Maailma pikima kiirraudtee pikkuseks saab umbes 7000 kilomeetrit. See distants oleks kolm korda pikem kui praegune maailma pikim kiirraudtee Pekingi ja Guangzhou vahel. Hinnanguliselt maksaks Pekingit ja Moskvat ühendav raudtee 212 miljardit dollarit.

Rumeenia veebilehe Glasuli teatel autasustas Kreml Hiina kiirraudteed (CRH) suurprojekti kavandamise eest. Tegemist on riigi omandis oleva Hiina Raudtee (CR) tütarettevõte.

Koostöös Hiina ja Venemaa kohaliku ettevõtte Uralvagonzavodiga loodetakse kahe suurriigi pealinnu ühendava projektiga edasi minna, hüljates senine koostööpartner Alstom (maailma juhtiv Prantsusmaal tegutsev kiirraudteede ehitaja - toim.).

Kauaoodatud rongiliin on mõlemale poolele ülimalt oluline, kuna riikide tänased poliitilised suhted on nõukogudeaegses staadiumis. Raudtee teemat on nüüd kahepoolsetel kohtumistel tõsisemalt arutatud.

Samuti usuvad Euroopa autotootjad sellest liinist võitvat. Saksa autotootjad Volkswagen, BMW ja Mercedes usuvad, et niiviisi saaks nende autod Hiinast kiiremini Euroopasse.

Tänini on veel selgusetu, millal hiigelprojekti ehitama hakatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles