Eksootilise sugulasena Tadžikistanis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maalilised vaated: tadžiki suvine mägiküla ovul.
Maalilised vaated: tadžiki suvine mägiküla ovul. Foto: Katrina Sokk

Tadžikid usuvad, et üks elu on enne ja teine pärast surma. Kuna see teine elu on palju pikem, on oluline praegust elu väärtustada.

 

Tadžikistan on riik, kus turiste käib väga vähe ja peaaegu kõik sinna sattunud välismaalased elavad pealinnas Dušanbes. Tänavatel vuravad uued maasturid ja kohvikus maksab värske apelsinimahl kaheksa eurot, samal ajal kui elanike keskmine kuusissetulek on umbes 80 eurot.

Veidi hiljem selgub, et suvel on Tadžikistanis apelsine leida umbes sama keeruline kui tulipunast lillekest, ja paljudel maasturitel on Euroopas veel üks omanik, kes oma autot päris vabatahtlikult vast ei «laenanud»... Ning paljudes ametites lisanduvad palgale mitmesugused «põnevad» lisatasud, nii et seal viibitud nelja kuu jooksul ei õnnestunudki mul aru saada, kui palju keskmisel tadžiki perekonnal tegelikult raha on ja millele see kulub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles