Reisijad toovad Eestisse aastas sadu haigusi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaariat põhjustab malaariaparasiit, kes satub inimese vereringesse sääse süljenäärmetest.
Malaariat põhjustab malaariaparasiit, kes satub inimese vereringesse sääse süljenäärmetest. Foto: AP / Scanpix

Aasta-aastalt toovad inimesed reisidelt endaga üha enam haigusi kaasa ning nakatumine on kõige sagedamini tingitud hügieeninõuete eiramisest.

Mullu toodi terviseameti epidemioloogianõuniku Kuulo Kutsari sõnul kokku Eestisse 300 eri haigust, millest kõige eksootilisemaks võib pidada nelja malaariajuhtumit, sest sellesse haigusesse pole Balti mere regioonis nakatuda võimalik, vahendas ERR Uudised.

«Need, kes nakatuvad Aafrikas või Lõuna-Ameerikas, ei ole teinud profülaktikat, ei võta eelnevalt ega kohapeal malaariaravimeid - jätavad asja saatuse hoolde,» märkis Kutsar.

Lisaks malaariale toodi 2009. aastal Eestisse selliseid haigusi nagu A-viirushepatiit, salmonelloos, düsenteeria, samuti ka pandeemilist gripiviirust, noroviirusnakkust ja kampülobakterioosi.

Käesoleval aastal on turistid terviseameti andmeil endaga kaasa toonud juba 53 nakkushaigust, neist viiel korral oli tegemist salmonelloosiga, 11 korral kampülobakterioosiga, kaheksal korral düsenteeriaga, kolmel korral läkaköha ja kahel korral Soomest saadud puukborrelioosiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles