Öö meelitas loomasõbrad metsa

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öösiti uudistatakse ilvest.
Öösiti uudistatakse ilvest. Foto: Margus Ansu

Soe ilm meelitas sel aastal Elistvere loomaparki kordades rohkem öiseid külastajaid, kui korraldajad lootsid.

«Kõik läks kenasti, külastajaid oli oodatust palju rohkem,» rõõmustas Elistvere loomapargi majandusjuht Sirje Saul.

Neljandat aastat järjest jättis Elistvere loomapark uksed avatuks hiliste öötundideni – 9.-13. juulini sai loomi uudistada kella üheni öösel. Varasematel aastatel on öisel ajal loomaparki külastanud kõige rohkem 700 inimest, tänavu tuli loomade ööeluga tutvuma ligi 2000 uudishimulikku.

Sauli sõnul oli üheks põhjuseks kindlasti soe ilm. «Pärast pikka suurt sajuperioodi oli esimene soe ja vihmavaba nädal, see kindlasti luges hästi palju,» arvas ta.

Suveöö loomapargis oli eriti populaarne väikeste lastega perede ja noorte seas.

Sauli sõnul oli külastajatele põnevaimaks loomaks kindlasti ilves, kes on öise eluviisiga loom ja hilistel tundidel paremini nähtav. «Samuti on karu alati atraktiivne. Eelmistel aastatel on karule ka unelaulu lauldud,» lausus Saul.

Pikem külastusaeg Sauli kinnitusel loomadele liigseid pingeid ei tekita. «Eks see ole loomadele ikka natuke üllatav, kuid nad on harjunud inimestega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles