Loomaaia suitsuvabaks alaks muutmine seisab raha taga

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaed.
Tallinna loomaaed. Foto: Laura Oks

Aasta tagasi avaldas Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal lootust, et ehk muutub loomaaia territoorium suitsuvabaks sel aastal, ent praegu seisab asi raha taga.

«Plaanist pole me seda kusagile visanud, aga kergesti niisugune asi ei käi,» tunnistas Kaal.

Praegu on küsimus eelkõige rahastamises. «Kui rahastamise ära lahendame, paneme üles posterid, millega palume loomaaia territooriumil mitte suitsetada.»

Kaal selgitas, et seoses igasuguste ootamatustega on loomaaial olnud nii palju ettearvamatuid kulusid, et «küüned on põhjas».

Suitsetamine loomaaia territooriumil on tema sõnul probleem, mis kerkib iga hooaja alguses ikka ja jälle päevakorda «Eelkõige oleme komistanud selle taha, et meie arvates pole mõtet kuulutada välja reegleid, mille täitmist me kontrollida ei suuda.»

Loomaaia territooriumil on küll tähistatud mõned kohad, kus oleks mõistlikum suitsetada, kuid ikka tuleb tagasisidet, et nendest paikadest eriti ei hoolita ja suitsetatakse, kus juhtub.

«Tõsi ta on, et ka mõne oma töötajaga, kes on sarisuitsetaja, tuleb raskusi. Samas, kui pihta ei hakka, ei jõua ka kunagi pärale,» märkis loomaaia direktor.

Kaal, kes jättis ise enam kui 40 aastat tagasi suitsetamise maha, teab, et tegelikult on loomaia territooriumi muutumine suitsuvabaks alaks võimalik.

«Hakkame selles suunas samme astuma. Kas ja mis ajaks selle tulemusel loomaaia territoorium tegelikult ka täiesti suitsuvabaks saab, paistab pärast välja,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles