Tarbijakaitse ootab reedeni nõudeid maksejõuetu reisifirma vastu

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbijakaitseamet kuulutas 21. märtsil välja reisibüroo GoldTravel OÜ maksejõuetuse.
Tarbijakaitseamet kuulutas 21. märtsil välja reisibüroo GoldTravel OÜ maksejõuetuse. Foto: SCANPIX

Tarbijakaitseamet tuletab meelde, et ootab 11. aprillini eraisikutest tarbijate nõudeid seoses reisibüroo GoldTravel OÜ pakettreisidega, mis on reisiettevõtja maksejõuetuse tõttu ära jäänud või ära jäämas. Tähtajaks esitamata nõudeid ei rahuldata.

Avaldus koos koopiatega nõuet tõendavatest dokumentidest (reisileping/vautšer/arve ja maksekinnitus) tuleb esitada ametile aadressil Rahukohtu 2, 10130 Tallinn või e-posti aadressile info@tarbijakaitseamet.ee. Avaldusele tuleb lisada ka oma pangakonto number.

Juhul, kui on ostetud üksikuid reisiteenuseid (nt ainult lennupilet või ainult majutus) või kui maksja on juriidiline isik, ei kuulu nõue tagatisrahast hüvitamisele.

GoldTravelil on 13 000 euro suurune tagatis, mille kasutamise üle otsustab vastavalt turismiseadusele tarbijakaitseamet.

Tarbijakaitseamet kuulutas 21. märtsil välja GoldTraveli maksejõuetuse reisiettevõtja suutmatuse tõttu täita pakettreisilepingutest tulenevaid kohustusi tarbijate ees. Seoses sellega jäävad ära kõik reisifirma vahendatud ja tulevikus toimuma pidanud reisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles