Salapärane saarlane ärgitab käivitama lennuühendust Peterburiga

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk.
Lennuk. Foto: Kristjan Teedema

Saaremaalt pärit ettevõtja Andres Sääsk ärgitab käivitama lennuühendust Peterburi ja Kuressaare vahel. Eile kohtus ta sel teemal ka Kuressaare linnapea Hannes Hansoga.

Ärimees Sääsk lubas esitada Kuressaare linnavalitsusele kirjaliku ettepaneku, misjärel linn tellib tasuvusuuringu EAS-ilt, kirjutab Meie Maa.

Hannes Hanso ütles, et peab Sääse ettepanekut huvitavaks. «Linn siin rahaliselt aidata ei saa, seega on olulised muud aspektid. Lennuk peaks olema piisavalt suur, et asi ennast ära tasuks. Kes oleks vedaja, mina oletada ei oska.»

Saare maasekretär Jaan Leivategija sõnas, et idee on kiiduväärt. «Läbi aastate on erinevad tšarter-sihtkohad teemaks olnud, viimati oli arutlusel vist Stockholm Bromma. Ei teagi, kas see jäi majutuskohtade garantiide taha... Aga Venemaa on suur ja Peterburi liin poleks kindlasti paha mõte, eriti suveajal.»

Leivategija lisas, et isegi selleks suveks vedaja leidmine ei tohiks iseenesest probleem olla. «Maailmas lennukeid jätkub ja neid firmasid on ka Venemaal.»

Meie maa kirjutab, et tegemist on saarlasest ärimehega Venemaa avarustel, ning nimetab teda natuke salapäraseks ettevõtjaks, sest keegi justkui päris täpselt ei tea, millega mees tegeleb.

Äriregistri andmeil on temaga seotud neli üsna teravmeelse nimega ettevõtet: Ivanov&Ko, Unitours, Nord-Intel Estonija ja Tšerepaha OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles