Tarbijakaitse lisas musta nimekirja odavate bussireiside korraldaja

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Reisid korraldab bussireise.
Viru Reisid korraldab bussireise. Foto: Panther Media / Scanpix

Viimastel kuudel laekus tarbijakaitseametisse mitmeid kaebusi seoses Viru Reisid OÜst ostetud pakettreisidega. Amet lisas ettevõtte musta nimekirja.

Reisifirma sattus musta nimekirja juhtumi tõttu, kus kaks tarbijat ostsid reisikorraldajalt Ida-Euroopa ringreisi. Paraku ei lastud neid Ukraina piirilt edasi, kuna neil puudus viisa. Tarbijad kulutasid pakettreisile ja Ukraina piirilt tagasi sõitmisele kokku ligi 900 eurot.

Seaduse järgi peab reisikorraldaja esitama reisijale kirjalikult üldised passi- ja viisanõuded. Viru Reisid seda aga ei teinud, mistõttu nõudsid tarbijad ettevõttelt kulude hüvitamist. Komisjon otsustas tarbijate kaebuse rahuldada, kuid Viru Reisid pole kuu aja möödudes otsust täitma asunud.

Viru Reisid korraldab bussireise, mis on küll odavad, kuid tarbijate pöördumiste põhjal ebakvaliteetsed. Näiteks on ametile teada juhtumid, kus reisi ajal on buss katki läinud, mistõttu ei ole ettevõte suutnud reisiprogrammist kinni pidada. Samuti on olnud juhtumeid, kus bussis olevad tingimused pole lubatule vastanud.

Lisaks sellele ei ole Viru Reisid tarbijate kaebustele õigeaegselt vastanud. Seda on ettevõte teinud alles pärast tarbijakaitseameti korduvat meeldetuletust. Seetõttu soovitab amet tarbijatel enne selle ettevõttega lepingu sõlmimist kaaluda mõne teise firma pakkumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles