Viis kõige häirivamat stjuardessi tegevust

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stjuardessid tühja lennuki pardal.
Stjuardessid tühja lennuki pardal. Foto: SCANPIX

Ühes suures USA lennufirmas viimased 15 aastat töötanud stjuardess paljastas, millised on tema kolleegide viis kõige häirivamat tegevust või omadust.

Kui palju on kirjutatud tülikatest lennureisijatest, siis harvem kuuleb häirivatest stjuardessidest, kirjutab news.com.au. «Ma ei räägi seda kindlasti selleks, et materdada neid, kellega koos töötan – nad on enamiku ajast täiesti imelised. Siiski on igal ametil omad nõrgad küljed,» lausus Sarah Steegar.

Stjuardess tõi välja järgmised punktid:

  1. Ebaviisakus.
    Kui mõni reisija leiab, et teenindaja on ebameeldiv, siis ilmselt arvab temast sama ka ülejäänud teenindav personal. On äärmiselt piinlik, kui kolleeg on toredate inimeste vastu inetu.
  2. Agressiivselt ükskõikne hoiak.
    Mõned stjuardessid kuulutavad mitmesuguseid pealesunnituid tõdesid ning pole seetõttu reisijate abistamiseks motiveeritud. Näide: «Ma ei aita teda. Kui keegi on nii pikk, siis ta võiks osta endale äriklassi pileti. Isegi, kui ma oleks vaene, siis ma lihtsalt ootaksin ja koguksin kuni saaksin seda endale lubada.»
  3. Algajate nöökimine.
    Mõni inimene võtab valesid asju liiga tõsiselt. Nad unustavad, mida tähendab töötada uute tundmatute nägudega suurtel kõrgustel ja olla järjepidevalt kannatlik. Kui keegi on ka kogenud ja oma ametis hea, siis kipub ta uustulnukaid liiga karmilt kohtlema. Mina ütlen uutele, et kõik saab korda.
  4. Kalli söögi pärast pahandamine.
    Miski ei kärista rohkem eelarvet kui meeskonnaga koos väljas einestamine. Samas tuleb stjuardessil arvestada vahemaandumistega, ööbimise ja viibimisega paljuski kodust eemal.
  5. Öösel rääkimine.
    Püüan ise ka mürale tähelepanu pöörata, kuid öiste lendude ajal on rääkimine parim viis, kuidas ärkvel püsida. Samas ei tohi alahinnata seda, kuidas rääkimine ja vadistamine segab salongis reisijaid, kes soovivad magada.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles