Tai võib turistidele kehtestada sisenemistasu

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koh Sameti saar Taimaal.
Koh Sameti saar Taimaal. Foto: Vitaliy Ankov/RIA Novosti

Tai võib tulevast aastast kehtestada riiki sisenevatele turistidele 500-bahtise ehk ligi 12-eurose sisenemistasu, et aidata haiglatel välismaalaste poolt maksmata jäetud arveid tasuda.

«See on selle tulemus, et paljud turistid, kes on siin õnnetusse sattunud või jäänud haigeks ning otsinud meie haiglatest abi, pole seejärel arveid tasunud,» sõnas terviseministeeriumi kõneisik Charnvit Phrathep, vahendab väljaanne news.com.au.

Ministeeriumi andmetel lähevad turistide tasumata arved riigile maksma 700 miljoni bahti ehk ligi 16 miljonit eurot aastas. «Oleksime esimene riik, kes sellist tasu rakendaks, ent Suurbritannia ja Kambodža on samuti midagi sarnast kaalunud,» lisas Phrathep.

Tai terviseministri Pradit Sintavanarongi kinnitusel on säärase sisenemistasu poolt sise-, tervise- ja turismiministeerium. Praeguste plaanide kohaselt hakkaks riik turistidelt sisenemistasu küsima 2014. aasta 1. jaanuarist. Turistid, kes viibivad Tais kuni kolm päeva, peavad maksma 30 bahti ehk ligi 0,70 eurot päevas, kuid rohkem päevi riigis viibimise eest peab välja käima 500 bahti ehk ligi 12 eurot.

«Arvame, et suurem osa turiste saab 500 bahti maksta, kas või teadmise eest, et kui nad peaksid siin saama südameinfarkti, saavad nad kindlasti lähimas haiglas abi,» möönis Phrathep.

Ent mitmed organisatsioonid pole muudatusega sugugi päri, hoiatades, et see peletab turistid eemale. Näiteks Vaikse Ookeani regiooni turismi assotsiatsiooni (PATA) esimees Martin Craig sõnas, et sisenemistasu tõttu lähevad turistid mujale. «See ei tundu õige.»

Tai Hotellide Liidu nõunik Samphan Panphat nentis, et paljudel turistidel juba on tervisekindlustus, mistõttu on selline tasu liigne. «Kui Tai teebki midagi nii kummalist, siis on sellel pikaajaline negatiivne mõju tervele hotellitööstusele,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles