Huviväärset Lätist: Abavas Rumba, Sabile ja vanausuliste külad

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zabile linnas asuv suvine bobikelgu rada.
Zabile linnas asuv suvine bobikelgu rada. Foto: Indrek Ebber
Tarbija24.ee toimetus ootab aadressile toimetus@tarbija24.ee kuni 19. maini lugejate pilte huviväärsetest Eesti, Läti ja Leedu paikadest koos selgitustega, miks just see koht eriline on.


Indrek Ebber on saatnud meile pildid suvisest Lätist: Kuramaal Kuldiga linna juures asuvast Euroopa kõige laiemast joast nimega Abavas Rumba, samas asuvast punastest tellistest sillast ning Sabile linnas asuvast suvisest bobikelgu rajast.

«Sabile kohta olgu öeldud, et seal asuvad Euroopa kõige põhjapoolsemad viinamarjaistandused, mille saagist valmistatakse ka suurepärast veini,» kirjutab Indrek.

Lisaks soovitab ta minna vaatama Jurkalne mereranna imeilusat, kõrget liivakallast, Liepajas asuvat vanglamuuseumi, Daugavpilsi lähedal asuvaid vanausuliste külasid Daugava jõe kaldal ning lugematuid losse ja mõisahooneid üle kogu maa.

Aluksnest Gulbenesse võiks aga tema sõnul sõita Baltimaade ainsa seni toimiva kitsarööpmelise rongiga; samuti tasub külastada Aglonas asuvat suurt dominiiklaste kloostrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles