Gatwicki lennujaam palus vabandust piinliku eksimuse pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvastatud politseinik Londoni Heathrow' lennujaamas.
Relvastatud politseinik Londoni Heathrow' lennujaamas. Foto: AP / Scanpix

Londoni Gatwicki lennujaam on palunud avalikult vabandust briti mehe ees, kellelt julgeolekutöötaja nõudis T-särgi kinnikatmist, kuna sellel olnud kiri «Freedom or Die» («Vabadus või sure») olla liiga ohtlik.


Julgeolekutöötajad peatasid 38-aastase Lloyd Berksi 27. veebruaril, kui ta valmistus koos naise ja kahe lapsega Austriasse suusapuhkusele lendama, kirjutas eile telegraph.co.uk.

«Kui ma läksin läbi metalldetektori, käskisid nad mul esmalt tossud jalast võtta, siis võtsid mult rahakoti. Siis käskis tüüp, kes mind kontrollis, mul T-särgi pahupidi pöörata,» ütles Berks.

«Ta ütles: «Mõned lennufirmad muutuvad selliste T-särkide pärast, nagu sul seljas on, pisut murelikuks, see võib olla pisut ohtlik»,» ütles Berks, kes arvas algul, et julgeolekutöötaja teeb nalja, kuna särk polnud üldse kurjakuulutav ning ka loosung pole eriti suur.

«Küsisin, kas ma võin selle oma kampsuniga kinni katta ja ta ütles, et see oleks okei,» lisas britt.

Gatwick palus intsidendi pärast vabandust, öeldes, et lennujaamal pole mingit poliitikat selle osas, mis on sobiv ja mis sobimatu T-särk, lihtsalt oli tegemist ühe töötaja liigse innukusega.

«Kuigi ohutus ja turvalisus on meie kõrgeimad prioriteedid, eeldame oma töötajatelt ka terve mõistuse kasutamist,» teatas lennujaama pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles