Uuring: puhkusel langetatakse tähtsaid otsuseid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud Britid langetavad tähtsaid otsuseid reisil olles.
Paljud Britid langetavad tähtsaid otsuseid reisil olles. Foto: OLEG POPOV/REUTERS
Suurbritannias tehtud uuring näitab, et paljud inimesed eelistavad oma elu tähtsamaid otsuseid puhkusel olles langetada.

Näiteks sünnivad sageli just reisides sellised otsused nagu töökoha vahetamine, lapse saamine või abiellumine, kirjutab Telegraph.

Uuringu viis läbi luksusreise korraldav firma Kuoni ning selles osales 2100 inimest. Veidi üle poole neist ütles, et on just puhkuse ajal olulise tähtsusega otsuseid vastu võtnud. Ligi kolm neljandikku vastanutest uskus, et puhkus võib tuua uue armusuhte või purustada olemasoleva.

Kõige rohkem arutasid uuringus osalenud reisil olles töö ja eraelu tasakaalustamist (41 protsenti), oma füüsilise vormi parandamist (39 protsenti) ja armuelu (36 protsenti), kusjuures 34 protsenti vastajatest otsustas, et puhkuselt tagasi pöördudes tuleks suhtele vürtsi lisada.

16 protsenti osalejaist ütles, et tegi puhkusel olles abieluettepaneku ning 15 protsenti langetas otsuse pisipere soetamiseks. Neist vastajaist, kes arutasid reisil olles lahutust või lahkuminekut, tegi 59 protsenti selle hiljem ka teoks.

Töökoha vahetusele mõelnutest viis oma otsuse ellu 28 protsenti.

Psühhoterapeut Christine Webber ütles tulemusi kommenteerides, et need näitavad, et inimestel pole argirutiinis aega oma elustiili muutmisele või lähisuhete olukorrale mõelda.

«Igapäevarutiinist eemal olles tekib neil sageli tunne, et nad suudavad oma elu tervislikumasse perspektiivi panna ja mõelda, kuidas muuta asju, millega nad rahul pole,» selgitas Webber.

Suurte otsuste tegemiseks eelistavad küsitlusele vastanud Briti mehed reisida Austraalia-Okeaania piirkonda, naised aga Kariibi mere saartele ja Mehhikosse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles