Ryanair teeb Kaunasest oma Kesk- ja Ida-Euroopa lennukeskuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi lennuk Dublini lennujaamas.
Ryanairi lennuk Dublini lennujaamas. Foto: PA Wire / Press Association Images / Scanpix

Odavlennufirma

Ryanair

teatas täna, et Leedu suuruselt teisest linnast Kaunasest saab ettevõtte esimene lennukeskus Ida- ja Kesk-Euroopas. Alates maist saab sealt lennata 18 sihtkohta.


Ryanair investeerib projekti 140 miljonit dollarit ning loodab Leedu ühes kõige suurema töötusega piirkonnas anda tööd 1000 inimesele, ütles firma tegevjuht Michael O'Leary Vilniuses ajakirjanikele.

Tema sõnul langes Ryanairi valik Kaunase kasuks, kuna Leedus on atraktiivne ärikliima, hea infrastruktuur ja kiiresti kasvav reisijate arv, vahendas AP. Kaunase võimud kärpisid mullu lennujaamamakse, pärast seda kui Leedu peamine lennufirma flyLAL pankrotistus.

Kaunasest saab alates maist Ryanairi pardal lennata üheksasse uude sihtkohta: Barcelona, Berliin, Düsseldorf, Edinburgh, London Gatwick, Milano, Oslo, Pariis ja Tampere.

ELTA teatel eeldab Leedu transpordiminister Eligijus Masiulis, et Ryanair laieneb lähiajal ka Vilniuse ja Palanga lennujaamadesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles