Kuhu minna suusapuhkusele? Tšetšeeniasse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšetšeenial on plaanis  rajada suusakuurort ning hakata end reklaamima  Šveitsi-stiilis talipuhkust pakkuva paigana.
Tšetšeenial on plaanis rajada suusakuurort ning hakata end reklaamima Šveitsi-stiilis talipuhkust pakkuva paigana. Foto: AFP / Scanpix

Sõdades kannatanud Tšetšeenial on plaanis  rajada suusakuurort ning hakata end reklaamima Šveitsi-stiilis talipuhkust pakkuva paigana.

Kui see plaan tõesti teoks saab, siis on see turismi ajaloos üks radikaalsemaid projekte, kirjutab The Telegraph.

Seda Lõuna-Venemaal asuvat paika tuntakse siiani eelkõige kahe brutaalse sõja, enesetaputerroristide ja inimröövide tõttu.

Siiani ei ole seal nähtud jõukaid talispordiharrastajaid, meeleolukaid suusapidusid ega kalleid suusakostüüme.

Kremli-meelse presidendi Ramzan Kadõrovi arvates on Tšetšeenial olemas kõik, et saada populaarseks mäesuusatamise paigaks. 

«Meil on hea kliima ja ilus loodus. Meil on olemas paigad, kuhu saab rajada suurepärased suusatamiskeskused, mis ei jää mitte milleski Šveitsi ja Prantsusmaa suusakeskustele alla,» lausus Kadõrov.

Tšetšeenia juhi sõnul kerkib suusakeskus Arguni kurusse. Sinna ehitatakse luksushotellid, keskmise hinnatasemega suusamajad ja spaakompleksid.

Jõukas tšetšeenist ärimees Ruslan Baisarov on selle projekti üks põhilistest rahastajatest.

Baisarovi sõnul on Tšetšeenias asuv Argun ilusam kui Prantsusmaa Courchevel, mis on Vene eliidi seas populaarne suusakuurort.

Kuid enne suusakeskuse rajamist tuleb lahendada paar poliitilist probleemi. Tähtsaimaks peetakse islamist Doku Umarovi tabamist või tapmist. Arvatakse, et ta peidab end Arguni piirkonnas.

Kadõrovi sõnul loodetakse Umarov tabada enne, kui uue suusakuurordi rajamine algab.

«Selle aasta suveks peab Arguni mäestikupiirkonnast saama kõige turvalisem paik Venemaal ja Tšetšeenias,» lausus Kadõrov.

Presidendi käsul kammitakse nimetatud piirkonda juba läbi, et leida Umarovit ja ta kaaslasi.

Ka Vene turismiekspertide arvates on Tšetšeenial potentsiaali, kuid nad on kahtlevad, kas kohalik võim suudab siiski turvalisust tagada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles