Toptours alustab otsereise Madeirale

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madeira.
Madeira. Foto: Margus Mets

Reisikorraldaja Toptours alustab 12. veebruarist otselendude pakkumisega uude puhkusesihtkohta - Madeirale.


Esimene tšarterlend Madeirale toimub 12. veebruaril ning jätkub igal reedel kuni hooaja lõpuni 23. aprillil 2010.

Reisid sihtkohta algavad uuesti sügisperioodil ajavahemikus 18. september kuni 21. november 2010, ka plaanitakse lende jõulu- ja aastavahetuseperioodil. Lende opereerib SmartLynx Airlines.

TopToursi tegevjuhi asetäitja Katri Kaupmees ütles, et praeguseks on esimene lend Madeirale peaaegu välja müüdud.

Madeira turismiameti tegevjuhi Raquel França sõnul on kaks kolmandikku saarest kaetud Unesco maailmapärandi nimistusse kuuluva metsaga, kuhu saab minna matkama või lihtsalt liigirikast loodust imetlema.

«Samuti on saarele omaselt külastajate hulgas populaarsed veega seotud tegevused, näiteks paadireisid, kus tihtipeale on näha delfiine ja vaalasid. Saarel leidub vaatamisväärsusi ka kultuuri- ja ajaloohuvilistele, samuti ei pea pettuma gurmeereisijad, sest lisaks maitsvale toidule tasub proovida ka kohalikke dessertveine,» lisas ta.

Madeira koos tütarsaare Porto Santoga asub Atlandi ookeanis ca 600 km kaugusel Aafrika rannikust. Saarel valitseb vahemereline kliima, kus talveperioodil on ilm niiske ja pehme ning suvel ei ole liiga kuum.

Merevee temperatuur kevad- ning sügisperioodil on keskmiselt +22C. 828 km2-suuruse saare pealinn on Funchal, elanike arv 245 806. Rahaühikuna on käibel euro.

Riigikeelena räägitakse saarel portugali keelt, kuid turismipiirkonnas saab hästi hakkama ka inglise ja saksa keelega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles