Helsingi lennujaama pagasitöötajad streigivad jälle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvrid lennuväljal
Kohvrid lennuväljal Foto: AFP / Scanpix

Helsingi Vantaa lennujaama liiklus on täna hommikul vaatamata ISS Aviationi pagasikäitlejate tööseisakule toiminud tavakorras. Eile õhtul lahkusid 20 ISS Aviationi töötajat oma tööpostilt protestiks ettevõtte juhtkonna poolt sõlmitud tõõvõtulepingule.


ISS Aviationi tegevjuhi Jyri Ketola sõnul on jaanuaris reisijate arv äärmiselt madal, mistõttu suudetakse pagas lennukitele laadida ilma suuremate probleemideta, vahendas

YLE

.

Ka SASi ja selle tütarettevõtte Blue 1 kommunikatsioonijuht Tom Christides kinnitasid, et pagasi käitlemine on normaalselt sujunud.

«Välja marssinud töötajad on lubanud hommikul kell üheksa tööle naasta ja selle peale me loodame,» ütles Christides täna varahommikul.

Pagasitöötajaid ajendas streikima leping, mille kohaselt on näiteks haiguspuhangute ajal põhikohaga inimeste asendamiseks palgatavatel töötajatel pikemad töötunnid kui varem kokku lepitud.

Pagasikäitlejate eelmine, viis päeva väldanud tööseisak detsembri alguses sundis Vantaal ära jätma ligi 200 lendu ning põhjustas tuhandete reisijate kohvrite kuhjumise lennuväljale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles