Euroopa 10 kõige mannetumat vaatamisväärsust

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Mona Lisa maali pildistamas.
Turistid Mona Lisa maali pildistamas. Foto: SCANPIX

Fotograafi ja reisiblogija Peter Shaw hinnangul on mõned tuntud vaatamisväärsused nii mannetud, et nendega võrreldes võib Justin Bieber tunduda fantastiline.

Neist paljude külastamisel tuleb taluda suuri rahvamasse, arvestada röövellikke kuludega, aga ka tülpimuse ja raevuga, kui adutakse, et tuli oodata, maksta ja lasta end tõugata ainult selleks, et näha midagi nii tavalist, vahendab portaal news.com.au Peter Shawd.

Mehe sõnul on asjal olemas ka plusspool. Pärast enda katsmusi on lõbus jälgida teisi innukaid turiste, kes seisavad ja vaatavad hämmeldunud pilguga mõnda maailma halvimat turismiobjekti.

See tundub lõbus ainult seetõttu, et hetk tagasi tuli olla samas olukorras.

1. Praha astronoomiline kell

Kell ise on kena ja huvitava välimusega ning vaatamist väärt, aga see turistide mass, mis koguneb igal täistunnil selle «maailmakuulsat» vaatemängu kaema... Turistid hoiavad hinge kinni, kaamerad valmis ja kui see algab, siis on vaatemäng sama põnev kui olla maksuametnik.

2. Mona Lisa maal Pariisis

Esiteks tuleb elada piisavalt kaua, et seista lõpuni hiilgaslikus järjekorras Louvre´isse pääsemiseks. Muuseumi sisenedes tuleb kaart peos pool tundi küünarnukkidega teed teha, et jõuda saali, kus esmapilgul jääb mulje, et inimesed vaatavad paljast seina. Lähemal uurimisel selgub, et maali.

3.  Buckinghami palee Londonis 

Seal on suur sepisvärav, suur igav maja, mida võib eksikombel pidada pangahooneks.  

4. Kuninglik palee Madriidis 

Järjekordselt üks kena tara, mille taga seista, ning pompoosne hoone ja suur hulk segaduses turiste.

5.      Genfi lillekell Šveitsis

Lilledest tehtud kell ajab une peale, aga samas on see ilmselt üks Šveitsi enam pildistatud kohtadest.

6.      Jet D'Eau purskkaev Genfis

Hiiglaslik purskkaev, kuhu kahjuks ei pääse piisavalt ligi, et visata sinna tennisepall või midagi muud, et näha kuidas see kerkib.

7.   Pisa torn Itaalias.

Torni kalle on vaid neli kraadi ja et seda märgata, on vaja torni teatud nurga alt vaadata. Aga kui ringi vaadata, siis püüavad kõik ümberringi teha naljakaid pilte, nagu lükkaksid nemad torni otseks.

8. Manneken Pis purskkaev Brüsselis

Maailmakuulus purskkaev asub Brüsselis nurga taga, seda ümbritseb päev läbi turistide summ. Mõnikord saab ta üleöö riided selga ja see tekitab pisut elevust, kuid üldiselt on tegu pettumust valmistava purskkaevuga.

9.  Istanbuli suur turg

Kuigi ostlemine Istanbulis on kindlasti huvitav kogemus, siis Grand Bazaar on halvim koht kauplemiseks, kuigi kõik kauplejad kinnitavad, et «oled mu sõber ja saad parima hinnaga». Tegelikult võib samu tooteid osta mujalt poole odavamalt ja kuigi katus palaval päeval pea kohal on hea, siis ümbritseva linnaosa kioskites on palju parem atmosfäär.

10.  Hispaania trepid Roomas 

Need trepid on parimad selleks, et mäest alla tulla. Aga niske ilmaga on nad libedad. 135 trepiastmest alla libiseda oleks ebameeldiv, samas oleks see ilmselt selle vaatamisväärsuse puhul kõige meeldejäävam osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles