Eesti elanikest kasutab õhutransporti 18 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lennujaama avamine. Pildil Air Balticu ja Estonian Airi suveniirlennukid.
Tartu lennujaama avamine. Pildil Air Balticu ja Estonian Airi suveniirlennukid. Foto: Margus Ansu

Õhutranspordi vallas reisijate õigusi käsitleva Eurobaromeetri suvise uuringu järgi oli viimase 12 kuu jooksul õhutransporti kasutanud 18 protsenti Eesti elanikest, Euroopa Liidu (EL) keskmine oli 24 protsenti.

Kõige enam lendavad lennukiga iirlased ja rootslased, vastavalt 58 ja 53 protsenti. Kõige vähem ungarlased ja bulgaarlased, vastavalt kolm ja viis protsenti. Viimase 12 kuu jooksul oli õhutransporti kasutanud 15 protsenti lätlastest, 13 protsenti leedukatest ning 41 protsenti soomlastest.

Kohalikku transporti kasutas viimase 12 kuu jooksul 61, rongiliiklust 20, rahvusvahelist bussiliiklust 14 ja laevaliiklust 24 protsenti Eesti elanikest. ELi keskmised näitajad olid vastavalt 59, 30, viis ja kaheksa protsenti.

41 protsenti eestlastest väidavad, et on teadlikud oma õigustest ja kohustustest, mille aluseks on lennupileti ostmisel tekkiv leping. Võrreldes 2005. aastal tehtud sama uuringuga on eestlaste teadlikkus kerkinud kaheksa protsendipunkti võrra. Sama kasv on Rootsil, pisut enam Küprosel ja Hispaanial. ELi keskmine näitaja teadlikkuse vallas on 34 protsenti.

51 protsenti lennutransporti kasutanud ELi elanikest väidavad, et on lennukompaniide vahendusel teadlikud oma õigustest. Aastal 2005 oli see näitaja 45 protsenti.

52 protsenti lennutransporti kasutanud küsitletutest on rahul lennukompaniide tegevusega ootamatute tõrgete puhul. See näitaja on võrreldes 2005. aastaga langenud ühe protsendipunkti võrra.

Eurobaromeeter viis küsitluse läbi selle aasta mais ja juunis ning avalikustas tulemused detsembris. Eestis tegi inimestega intervjuusid Emor. Kogu uuring sisaldab 26.756 intervjuul põhinevaid andmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles