Rootsi suusakeskused muudavad murdmaarajad tasuliseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksik suusataja
Üksik suusataja Foto: Caro / Scanpix

Järjest rohkem Rootsi suusakeskusi plaanib murdmaasuusatamise rajad tasuliseks muuta. Siiani on need kõikidele külastajatele tasuta kasutamiseks olnud.


Tasulised suusarajad on juba Bruksvallarna, Åre ja Lofsdaleni suusakeskustes, kirjutab e24.se. Ka Vemdalen plaanib sisse viia rajamaksu.

Dalarna maakonnas tuleb suusatamise eest maksta Orsa-Grönklitti rajal ja alates sellest aastast ka Moras. Nendes kahes paigas tuleb täiskasvanu hooajakaardi eest maksta vastavalt 365 ja 400 Rootsi krooni.

Kõiki radasid siiski tasuliseks ei muudeta. Näiteks Moras tuleb tasuda neil suusatajatel, kes tahavad sõita 24 kilomeetri pikkusel valgustatud rajal, ülejäänud rajad, mida on kokku 180 kilomeetrit, on kõigile tasuta.

Maksuliste radade hinnad on riigi lõikes üsna erinevad. Kui näiteks Åre Björnen küsib hooajakaardi eest vaid 200 Rootsi krooni, siis Funäsdalenis tuleb tasuda juba üle nelja korra rohkem ehk 850 krooni.

Suusakeskused põhjendavad radade tasuliseks muutmist suurenenud kulude, klientide kõrgenenud ootuste ning kliima soojenemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles