Eksootilised elamusreisid

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reisibürood

Oma silm on kuningas ja mälestusi ei võta tuli ega vesi – ehk kõige targem on paigutada vaba raha maailma avastamisse. Arter uuris, millised on Eesti turismifirmade kõige ahvatlevamad pakkumised.


Indoneesia – eredate elamuste maa


Korraldajad Go Travel, Albion


Paketihind 70 000 kr (GoTravel),


74 900 kr (Albion)


Teejuhid Arne Uusjärv (Go Travel),


Taivo Koppel (Albion)


Indoneesia saartel avaldub värvikalt tsivilisatsiooni areng – kui ühel saarel säravad tuledes suurlinnad, siis teisel võib sattuda lausa kiviaega. Näiteks Jaava saarel Jakartas kõrguvad pilvelõhkujad, Uus-Guineal salapärases Baliemi orus aga elavad kivikirvestega paapuad.


Kalimantanile annavad näo ekvatoriaalsed vihmametsad ja orangutanid, Komodole hiidvaraanid ja merereis, Balile palmid ja liivarand.



Reiside kuningas – reis ümber maailma


Korraldaja reisibüroo Go Travel


Paketihind 125 000 krooni


Teejuhid ettevõtja Tiit Pruuli ja


geograaf Arne Uusjärv


Rühmareisil on peatused Tais Bangkokis, Austraalias Cairnsis ja Sydneys, Uus-Meremaal Aucklandis ja Rotoruas, Cooki saartel Rarotongal ja Aitutakil,  Polüneesias Tahiitil ja Bora Boral, Tšiilis Lihavõttesaarel (pildil) ja Santiagos ning Brasiilias Iguassu joal ja Rio de Janeiros.


«Olen mitu korda ja mitut moodi ümber maailma rännanud, raskustele vaatamata on ümbermaailmareisil alati tohutult palju väärtusi,» räägib Tiit Pruuli. «Esiteks näeb ühekorraga palju eri rahvaid ja kultuure, see loob hea ja ülevaatliku võrdlusvõimaluse. Teiseks – kui juba kaugele minna, siis teha seda põhjalikult. Ja lõpuks on see ikkagi REIS ÜMBER MAAILMA, reiside kuningas! Sellel on sümboli väärtus ning saadud emotsioonid ja teadmised kestavad kauem kui majandustõusud ja -langused.»



Salapärane ja vähetuntud Birma


Korraldajad Go Travel, Albion


Paketihind 30 000 kr (Go Travel),


49 000 kr (Albion)


Teejuhid Arne Uusjärv (Go Travel),


Taivo Koppel (Albion)


Kultuuri- ja loodusereis põneva ajaloo, kauni looduse, imelise arhitektuuri ja kireva rahvastikuga maale, mis on veel massiturismist rikkumata. Puhkus Bengali lahe ääres, kus on lumivalged liivarannad ja traditsioonilised kalurikülad. Rännakul saab näha kohalikku eluolu ja külastada budistlikke kloostreid.



Laevaga avastusretkele Amazonase džunglisse


Korraldaja reisibüroo Albion


Paketihind 74 500 kr


Teejuhid loodusemees Hendrik Relve ja antropoloog Indrek Park


Kogenud giidide juhtimisel avastatakse vaid rühma päralt oleva väikese laevaga piki maailma suurimat jõge kulgedes troopilise vihmametsa rikkalikku ja põnevat elustikku. Laevalt võetakse ette varahommikusi, õhtuseid ja öiseid kanuuretki, toimuvad jalgsimatkad džunglisse, käiakse ujumas, püütakse kala ja tutvutakse kohalike oludega.


Ööbimine laevas, kus sööke pakub laeva kokk. Ekskursioonid Sao Paulosse ja Rio de Janeirosse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles