Sebe muutis soodustused vanusepõhiseks

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Bussifirma Sebe muudab alates laupäevast, 5. septembrist oma Eesti-siseste kaugbussiliinide soodustuste süsteemi: kui seni pidi soodustuse saamiseks olema ette näidata ISIC- või ITIC-kaart, siis nüüd kehtivad madalamad hinnad vastavalt reisija vanusele.


ASi Sebe juhatuse esimees Hugo Osula selgitas Tarbija24.ee'le, et kui seni said igapäevaselt 10-protsendilist soodustust ISIC-kaardiga õpilased ja üliõpilased, siis nüüd laieneb see kõikidele alla 26-aastastele noortele.

Osula lisas selgituseks, et noorte soodustus kehtib veel ka 26. sünnipäeva päeval. Samas ei arvanud ta, et tudengiks olemise eelise kadumine teiste noorte ees mõjuks diskrimineerimisena. 

60-aastastele ja vanematele isikutele jääb kehtima igapäevane 10-protsendiline soodustus ning teisipäevane, kolmapäevane ja neljapäevane 60-protsendiline soodustus. Laupäeviti kehtib 60-protsendiline soodustus ka alla 26-aastastele noortele.

Nii ei taga soodustust enam mingi organisatsiooni liikmekaart, vaid ainult vanus - vajadusel tuleb esitada pildiga isikut tõendav dokument.

Paraku jäävad soodustusest nüüd ilma nii üle 26-aastased tudengid kui ka alla 60-aastased õpetajad, kes said siiani soodustust ISIC- või ITIC-kaardi esitamisel.

Selle kohta ütles aga ASi Sebe kommertsliinide direktor ja nõukogu esimees Toivo Leht, et põhimõte on anda soodustus vähekindlustatud inimestele. Need, kes nüüd soodustusest ilma jäävad, on tema sõnul tühine vähemus ning üldjuhul on nende puhul tegemist teenivate ja iseseisvate inimestega. 

Tasuta reisivad endiselt koolieelikud ja puudega lapsed, sügava puudega isikud ning nägemispuudega isiku saatja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles