Ministeerium hoiatab Indoneesiasse reisijaid terrorirünnakute eest

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Välisministeerium hoiatab reisijaid, et Indoneesias on kõrge terrorirünnakute oht, mistõttu tuleks vältida rahvarohkeid kohti ning olla ettevaatlik seal, kus on palju turiste.


17. juulil 2009 toimusid pommiplahvatused Jakarta luksushotellide lähetustes, milles hukkus 9 ja vigastada sai üle 40 inimese.

Välisministeeriumile on oma viibimisest Indoneesias teada andunud kaks eestlast ning hetkel pole andmeid selle kohta, et mõni eestlane oleks Jakartas toimunud pommiplahvatustes kannatada saanud.

Välisministeerium soovitab säilitada Indoneesias reisides ülimat ettevaatlikkust, sest terrorirünnakud on suunatud enamasti välismaalaste vastu. Tasub vältida suuri rahvakogunemisi ja valvsust tuleks säilitada vaatamisväärsuste läheduses, ööklubides, turgudel ning ühistranspordis.

Kõrgendatud riskiga perioodid on enamasti lihavõtted, jõulud ja uue aasta pidustused, mil on esinenud rünnakuid turistidele. Kohalikud võimud tugevdavad vajadusel turvameetmeid, tagamaks riigis viibivatele turistidele julgeolek.

Indoneesias reisides tuleks võimalusel vältida reisimist Acehi, Sulawesi piirkonnas Palusse, Pososse ja Tentenase'sse, Maluku piirkonnas Amboni, Haruku saarele ja samuti Paapua ja Lääne-Paapuasse, kus on esinenud vägivalda.

Lisaks hoiatab välisministeerium, et Indoneesia asub seismiliselt aktiivses piirkonnas, kus esineb vulkaanipurskeid, maavärinaid ning on olemas tsunami oht. Samuti esineb suurte vihmade perioodil novembrist märtsini suuri üleujutusi.

Ettevaatlik tuleks olla saartevahelise veetranspordi kasutamisel, sest eriti väikepaatide turvavarustus ja navigatsiooniseadmed võivad olla puudulikud.

Enne reisi tasub registreeruda välisministeeriumi kodulehel ja teha reisikindlustus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles