Kanada baar pakub joogi sees inimvarbaid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohol.
Alkohol. Foto: SCANPIX

Kanadas, Dawsoni linnas asuv Downtowni hotelli baar pakub Hapuvarba kokteili (Sourtoe Cocktail), milles on ehtne inimese varvas.

Jook pärineb 1973. aastast kui Yukonist pärit kapten Dick Stevenson leidis baarist endise omaniku konserveeritud varba, vahendab uudisteportaal news.com.au. Omanik oli selle kaotanud 1920. aastal külmakahjustuse tõttu. Kokteilist sai mõistagi turistimagnet.

Enamasti inimesed ainult puudutavad varvast keelega, sest selle alla neelamisel tuleb maksta 500-dollariline trahv. Varba puudutamisel saab jooja diplomi.

Eelmisel nädalal astus aga baari mees, kes külma närviga varba alla neelas ning asetas seejärel letile nõutud summa. «Ta tahab lihtsalt kiidelda,» sõnas pahane baari «varbakapten» Terry Lee, kes nägi toimunut pealt.

«Ma küsisin, kus varvas on, ning ta vastas, et neelas selle alla, ja läks seejärel kohe baari teiste ette praalima,» lisas pahane Lee. Salapärane mees lahkus baarist enne kui töötajad said temaga varba tagastamisest rääkima hakata.

Varbaid on aja jooksul veelgi kaduma läinud ning baar saab väidetavalt «elusate doonorite» muruniitmise, diabeedi või ravimatu konnasilma tõttu kaotatud varbaid, mida säilitatakse soolas. Praegu ei ole aga baaril ühtegi varvast võtta. «See kaotus on väärt terve aasta tulu,» sõnas Lee.

Pärast juhtumit tõsteti varba neelamise trahv 2500 dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles