Hiiumaa liinil sündis eile aegade suurim sõidukite arvu rekord

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Regula.
Parvlaev Regula. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Väinamere Liinide teatel püstitas sõidukite arv pühapäeval Heltermaa-Rohuküla läbi aegade rekordi, kui liinil teenindati 1227 sõidukit.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul on see Hiiumaa liinil läbi aegade suurim sõidukite arv päevas. «Kui Hiiumaa ja Regula koos suutsid eile üle Väinamere viia päeva jooksul 1227 sõidukit ning seda kuni neljatunnise ooteajaga, siis kahe vana laeva ajal oli päevane rekord vaid 881 sõidukit ning sedagi 7-8 tunnise ooteajaga,» ütles Treiel.

Pühapäevase rekordi taga olid suuresti nädalavahetusel saarel samaaegselt toimunud suurüritused. Treieli sõnul on aga huvi Hiiumaale reisimise vastu ka üldiselt väga kõrge ning üha kasvab. Näiteks on viimastel kuudel tipp-päevadel sõidukite arv hüpanud varasemalt 800-lt 1227-le sõidukile. «Seda eelkõige tänu uuele suurele laevale, mis julgustab reisi ette võtma,» märkis Treiel.

Heltermaa-Rohuküla liinile oleks mehe sõnul kindlasti vaja veel kahte uut tüüpi suurt laeva. «Esmalt tuleb süvendada kanaleid ning seejärel saaks kahe suure laevaga panna väljumised käima iga tunni ja kümne minuti tagant. See võimaldaks suurendada liini võimsuse praeguse graafikuga võrreldes pea kahekordseks,» hindas Treiel.

Nädalavahetusel toimus Hiiumaal samaaegselt palju erinevaid sündmusi. Eelmine Heltermaa-Rohuküla liini päevane sõidukite arvu rekord pärineb möödunud aasta samast nädalavahetusest, kui teenindati 1208 sõidukit päevas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles