Kaheksa vaatamisväärsust, mida tasub elu jooksul külastada

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veealune muuseum.
Veealune muuseum. Foto: AFP/SCANPIX

Facebooki kogukond «Places to See Before You Die» annab ülevaate maailma kaunimatest paikadest ja loodusimedest, mida tasub kindlasti elu jooksul külastada. Kogukonnal on miljon liiget. Toome mõned kogukonna soovitused lugejateni.

Puhkekeskus Marina Bay Sands, Singapur

Kuulsa hotelli Marina Bay Sands katusel asub taevapark hiiglasliku basseiniga, milles saab lisaks ujumisele nautida vaadet Singapurile. Taevapark on avatud vaid hotellikülastajatele. Lisaks asub majas ka kunsti- ja teadusmuuseum.

Fotod: Reuters/Scanpix

Veealune muuseum, Cancun, Mehhiko

Tänu kristallselgele veele oli võimalus püsti panna planeedi suurim veealune muuseum, kus on mitmeid erinevaid installatsioone. Sukeldujad saavad uudistada rohkem kui 400 erinevat skulptuuri. Kogu projekti taga on kunstnik Jason deCaires Taylor.

Foto: AFP/Scanpix

The Wave, Arizona

See paik on kuulus oma vahelduva värvigamma tõttu. Kaljule pääsemine võib keeruliseks osutuda, kuna sinna lubatakse päevas vaid 20 turisti ja reisi tuleb pikalt planeerida.

Fotod: AP/scanpix

Lunastaja Kristuse kuju, Rio De Janeiro

Brasiilias Rio de Janeiros asub Lunastaja Kristuse kuju, mis on 39,6 meetrit kõrge ja kaalub 635 tonni. Kuju hakati ehitama 1921. aastal ja selle ehitamine võttis aega kümme aastat.

Foto: Reuters/Scanpix

Foto: AP/Scanpix

Beachy Head, Inglismaa

Eastbourne linna lähedal ulatub merest välja kriidikalju, mis on populaarseks vaatamisväärsusest.

Foto: Reuters/Scanpix

Chureito pagood, Jaapan

Tegemist on viiekorruselise pagoodaga, millelt on näha Fujiyoshida linna ja Fuji mäge. Pagood ehitati 1963. aastal. Kaader pagoodist on stereotüüpiline Jaapani kirjeldamisel.

Foto: japan-guide.com

Casa Batlló, Barcelona

Barcelonas paikneva Casa Batlló ehitas Antoni Gaudi aastatel 1904 kuni 1906. Tänapäeval on maja muuseum ning arhitektuurimälestis.

Fotod: http://www.casabatllo.es/

Pamukkale, Türgi

Tegemist on ühe kuulsama paigaga Türgis. Soolarikas vesi on kaljudelt alla langedes kivistunud ja vorminud valged kaskaadid. Seejuures on igal terrassil väike bassein, milles ei lange veetemperatuur alla 37 kraadi. Legend räägib, et veel on noorendav toime.

Fotod: SIPA/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles