Kuulus hotell lõpetab toateeninduse pakkumise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New York Hilton Midtown hotell lõpetab toateeninduse pakkumise.
New York Hilton Midtown hotell lõpetab toateeninduse pakkumise. Foto: Reuters/ScanPix

Ühe maailma suurima hotelliketi Hiltoni New Yorkis asuv hotell lõpetab külastajate vähese huvi tõttu toateeninduse pakkumise.

Nelja tärniga hotell New York Hilton Midtown lõpetab 2000 toaga hotellis toateeninduse pakkumise, vahendab uudiste portaal news.com.au.

Kui külastajad soovivad süüa, peavad nad minema hotelli gurmeepuhvetisse. Toateenindus võib esmapilgul tunduda suure tuluallikana, kuid PKF Hospitality Research Figures andmetel moodustas toateenindus 2011. aastal USA hotellides vaid 1,2 protsenti kogutulust.

Hiltoni hotelli kõneisiku sõnul on nad viimaste aastate jooksul näinud toateeninduse soovimise pidevat langust. Analüütikud rõhutavad, et hotellid peavad üha enam hinna pärast võistlema väljaspool asuvate toidukohtadega. Toateeninduse pakkumine on vähese huvi tõttu liiga kallis. Selline raha kokku hoidmise viis oli aga luksushotellide puhul etteaimamatu samm. Fuajees kohviku avamine on üks võimalusi, millega hotellid üritavad äri elavdada.

Konsultatsioonifirma Hudson Crossing analüütik Henry Harteveldti sõnul paneb toateeninduse lõpetamine aga kahtluse alla Hiltoni hotelli reitingu. «Ilma toateeninduseta on Hiltonil raske ennast nimetada täisteenindusega hotelliks, isegi kui nad pakuvad mitmeid teisi mugavusi,» ütles Harteveldt. «Kui toateenindus on üks nõue teenimaks nelja tärni reitingut, võib Hiltoni otsus nende reitingu ohtu seada,» lisas ta.

Hiltoni hotelli Austraalia kõneisik Deborah Goldi sõnul ei ole praegu plaanis toateenindust ära kaotada üheski Hiltoni Austraalias asuvas hotellis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles