Aastatepikkune majutajate vastasseis Karujärve ääres jätkub

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Karujärv.
Pildil Karujärv. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Karujärve kämpingu naabruses Endriku puhkemaja pidav Linda Tänak soovib Kärla vallavalitsuselt öörahu kehtestamist laupäeviti kell 23, kuna kämpingu lärmakad peod häirivat tema juures peatuvaid turiste.

«Kärla vallavalitsuse korraldused, mis puudutavad kehtestatud öörahu aja lükkamist turismihooajal nädalavahetusel Karujärvel kolm tundi hilisemale ajale, pärsivad Endriku puhkemaja tegevust ja tulenevalt öörahu rikkumisest ei ole seal puhkavad turistid rahul turismi korraldamisega Kärla vallas,» kirjutab Tänak vallavalitsusele saadetud järelepärimises, vahendab Saarte Hääl.

Linda Tänak juhib vallavalitsuse tähelepanu sellele, et 2009. aastal võttis õiguskantsler Karujärve kämpingu lähedal elavate ja seal majutusega tegelevate inimeste mure menetlusse. «Muu hulgas soovitab õiguskantsler rohkem tähelepanu pöörata ürituse toimumiskoha lähedal elavate vallakodanike ja seal tegutsevate majutusasutuste õigustele ja huvidele,» kirjutab Tänak.

Linda Tänak vahendab oma puhkemaja külastajate soovi, et öörahu algaks kell 23, «nagu tsiviliseeritud maailmas kombeks». Naise sõnul pakub ta majutust peamiselt välisturistidele, kes asuvad kodu poole teele pühapäeva varahommikul. «Kui inimesed pole aga kella kaheni müra tõttu magada saanud, on nad häiritud.»

Lärmakad kokkutulekud

Linda Tänaku kinnitusel on probleem suur just asutuste-ettevõtete suviste kokkutulekute aegu, eriti lärmakas oli mullune mootorratturite oma.

Oma kirjas avaldab Linda Tänak arvamust, et vallavalitsuse mullused korraldused kämpingus ürituste korraldamiseks on vastuolus valla avaliku korra eeskirjaga ning omavalitsus peaks kaitsma kämpingu lähinaabrite ja lähedal asuvates majutusasutustes puhkavate turistide huve.

Samuti juhib Tänak vallavalitsuse tähelepanu sellele, et tihti on kohalike elanike ja lähikonna majutusasutustes puhkavate turistide juurdepääs supelrannale takistatud.

Valeväljakutsed politseile

Karujärve kämpingu omanik Jüri Kuusk tõdes, et vastasseis Linda Tänakuga on kestnud aastaid. «Tegemist on lihtsalt pahatahtliku inimesega,» ütles Kuusk, kes on kämpingut Karujärvel pidanud 1998. aastast.

Tema sõnul on halbades suhetes oluline roll Tänaku tütrel. «Kui ta tütar on suvel Saksamaalt kuu aega siin, siis see teeb trianglit,» lausus Kuusk. «Eelmisel aastal tegi ta tütar neli valeväljakutset, kuigi meil polnud ühtki märkimisväärset intsidenti. Kord pidasid noored kuskil suvilas pidu, siis kostis peokära Pidulast.»

Saarte Hääle küsimuse peale, kas vallavalitsus on kämpingule pidude korraldamise asjus mingeid nõudmisi esitanud, vastas Kuusk: «Pole ju, mille peale esitada. Meil ei ole viimased neli aastat ühtki intsidenti toimunud, alati on tegemist olnud valeväljakutsetega. Ühtegi fakti korrarikkumiste kohta pole, on ainult ühe inimese subjektiivne arvamus.»

Kuuse sõnul on tal vallavalitsusega kokkulepe, et võetakse avalike ürituste load ja suvepäevad toimuvad kella kaheni öösel. «See leping ka peab, siiani on need peod kella kahest läbi saanud,» kinnitas Kuusk, lisades, et taolisi pidusid peetakse suve kohta ehk neli-viis, mitte rohkem.

Linda Tänaku soovi, et öörahu algaks laupäeviti kell 23, kommenteeris Kuusk järgmiselt: «Tegemist on ju minu ärimaaga. Kui minna juriidilist rada pidi, siis kui kellelgi on kaebusi, peab ta tõestama, et ma ületan mürataset. Selle inimese jaoks on aga iga liigutus müra. Politsei kutsuti välja isegi siis, kui noored käisid öösel ujumas.»

Linda Tänaku sõnul ei ole tema politseid kordagi välja kutsunud. «Kuna elan Kärlal, siis ma väga palju seda lärmi ei kuule. Saan ainult tagasisidet oma majas puhkajate käest,» väitis Tänak.

Kärla vallavanem Tiina Luks Tänaku järelepärimist ning Kuuse ja Tänaku vastasseisu kommenteerima ei hakanud. «Vallavalitsuse istung on kavandatud 23. maile, kus arutatakse ka Linda Tänaku järelepärimist, seega võib vallavalitsuse kommentaari saada pärast istungit,» teatas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles