Ka Estonian Air hakkab lennujaamas check-in´i eest 10 eurot küsima

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennujaama check-in.
Lennujaama check-in. Foto: Cisse Noormets / Postimees

Estonian Air uuendab alates 1. maist pileti hinnatüüpide arvu, pakutavat toidu- ja joogivalikut ning alates augustikuust muutub lennujaama check-in tasuliseks.

Alates 1. augustist muutub Eco piletiga reisijatele lennujaama check-in lauas lennule registreerimine tasuliseks, hinnaga 10 eurot. Tasuta saab lennule registreeruda internetis Estonian Airi kodulehel, mobiiltelefonis SMSi teel ning jätkuvalt ka lennujaamas, check-in automaadis.

Estonia Airi kommertsjuhi Rauno Parrase sõnul on selle muudatuse eesmärk ühelt poolt nii kulude kokkuhoid kui ka soov suunata inimesi üha enam interneti ja mobiiltelefoni vahendusel lennule registreeruma. «Tasuta lennule registreerumise võimalus säilib ka lennujaamas ning muudatuse esimestel nädalatel on lennujaamas kohal ka meie töötajaid, kes reisijaid automaadi kasutamisel juhendavad,» ütles ta.

Uus lennule registreerimise kord ei kehti lennujaamades, kus iseteenindus pole võimalik. Interneti ja SMSi teel ning check-in automaadis saab end lennule registreerida nii käsi- kui ka äraantava pagasiga reisija. Äraantav pagas tuleb viia lennujaamas pagasi äraandmislauda väljalennu päeval.

Alates 1. maist väheneb pileti hinnatüüpide arv seniselt viielt kolmele, kasutusele jäävad kolm põhilist hinnatüüpi: Eco, Flex ja Business. Kampaaniatootena säilib ka tavahinnast soodsam käsipagasiga reisijatele mõeldud Light hinnatüüp, mille tingimused on tavapiletitega võrreldes rohkem limiteeritud.

Pardal hakatakse kõikidele reisijatele pakkuma ühtset toidu- ja joogivalikut. Flex ja Business piletiga reisijatel on toitlustamine piletihinna sees, Eco piletiga reisijad saavad suupisteid ja jooke soovi korral osta pardalt. Säilib ka võimalus valida endale meelepärane toit ettetellimise menüüst Estonia Airi kodulehe kaudu.

Alates 1. maist rakendub 2–11-aastaste (kaasa arvatud) laste piletitele allahindlusmäär 25 protsenti täiskasvanud reisija pileti baashinnast (v.a lennujaamamaksud ja kütuse lisatasu). Pilet väikelapsele, kes lendamise ajaks ei ole veel kaheaastane ja reisib vanema süles ilma eraldi istekohata, maksab ka edaspidi 10 protsenti täiskasvanud reisija pileti hinnast.

Estonian Air alustas tänavu jaanuaris ulatuslikku restruktureerimist eesmärgiga kujundada ettevõttest kuluefektiivne ja konkurentsivõimeline regionaalne lennufirma, mis rahuldab Eesti turu kriitilist vajadust ja nõudlust lennuühenduste järele.

«Esimesel kolmel kuul on olnud põhifookuses liinivõrgu kohandamine reaalsele majanduslikule nõudlusele ja ettevõtte kulude vähendamine proportsioonis uute tegevusmahtudega. Oleme läinud üle kümnest põhisihtkohast koosnevale liinivõrgule ja sellega seoses vaadanud üle kõik teenust puudutavad tegevused ja kulukohad» selgitas Parras. 

Estonian Airi regulaarlendude liinivõrku kuuluvad järgmised sihtkohad: Stockholm, Kopenhaagen, Amsterdam, Brüssel, Oslo, Moskva, Peterburi, Kiiev, Vilnius ja Trondheim.

Juunist augustini lisandub sihtkohtade nimistusse Pariis ning maist septembri lõpuni Nizza.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles