Pilet maailma pikimale bussireisile maksab 60 000 eurot

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Reisid korraldab bussireise.
Viru Reisid korraldab bussireise. Foto: Panther Media / Scanpix

Saksamaal Freiburgis tegutsev bussifirma Avanti Reisen otsib osalejaid maailma pikimale bussireisile Euroopast Lõuna-Ameerikasse.

Teekonna eeldatav pikkus on 52 000 kilomeetrit ning teele asutakse 8. aprillil Freiburgist, kirjutab auto24.ee.

Saksamaalt sõidetakse Siiditeed kasutades läbi Aasia, kust suundutakse edasi Alaskale.

Põhja-Ameerikast viib tee omakorda Lõuna-Ameerika lõunapoolseimasse linna Ushuaiasse, kuhu loodetakse saabuda 22. detsembril. Kokku läbitakse 26 riiki.

Reis on jaotatud viide etappi, mida võib läbida tervikuna või eraldi. Täispikal reisil osalemise hinnaks on üle 60 000 euro. Reis võetakse ette Setra S 515 HD ComfortClass reisibussiga.

Reisifirma Avanti Reisen ärijuht Hans-Peter Christoph on ka varem korraldanud samalaadseid kestvusreise. Kahel korral on Lõuna-Saksamaalt sõidetud Hiinasse ning ka siis oli reisisellide sõiduvahendiks Setra reisibuss.

Setra S 515 HD jõuallikaks on 428-hobujõuline OM 470 diiselmootor, mille väljalaskegaasid vastavad Euro 6 keskkonnanormidele. Bussil on ka rikkalik turvavarustus ja abiseadmete valik - distantsradariga püsikiiruse hoidja, sõidurea hoideabi, ESP, mägipidur ja palju muud vajalikku. Bussis on 40 kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles