Praktilisi soovitusi Eestis puhkamiseks valmistuvale kodueestlasele

, teemalehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis leiab ikka, mida avastada. Kunagisest Kiviõli tuhamäest on saanud suusakeskus.
Eestis leiab ikka, mida avastada. Kunagisest Kiviõli tuhamäest on saanud suusakeskus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eestis elades võib tekkida mulje, et kodumaal on juba küllalt ringi käidud ja piisavalt nähtud. Tegelikult võib ka kodumaal veeta mõnusa pisipuhkuse. Tuleb vaid asi ette võtta.

•Tee selgeks, mis piirkonda või milliseid linnu soovid külastada ja uuri seejärel lähemalt, mis jääb tee peale –
näiteks mõni huvitav koht, millest oled küll kuulnud, aga kuhu pole ise kunagi sattunud, või siis mõni uus atraktsioon-restoran-teemapark-spaa.

•Lähene plaani koostamisele positiivse suhtumise ja avatusega – isegi kui oled mõnes kohas elu jooksul paar-kolm korda käinud, on paljud linnad ja piirkonnad sulle endalegi üllatusena viimaste aastate jooksul arenenud, muutunud ja täienenud. Ära pelga «kulunud» paiku taas läbida.

•Kui reisid autota (aga võib-olla tasub autoga sõber hoopis kaasa kutsuda?), on heaks abimeheks transpordi planeerimisel portaalid peatus.ee ja tpilet.ee, mis aitavad leida ühendusi, kui puuduvad otseliinid. Teekond ei peagi olema alati punktist punktini – tee julgelt vahepeatusi! Tutvu ka rongiühendustega (edel.ee ja elektriraudtee.ee).

•Majutust planeerides vali üheks ööks midagi eksklusiivsemat, teiseks jälle midagi teistsugust või soodsamat – Eestis on erisuguseid mõisahotelle, kodumajutusi ja turismitalusid, külaliskortereid ja kümneid tasuta metsaonne (rmk.ee).

•Kui jääd ise hätta, kirjuta-helista piirkondlikesse turismiinfokeskustesse, kus töötavad kohalikud entusiastid, kes kõik hea meelega sulle oma kodukoha parimaid palu ja põnevaid saladusi selgitavad ning teed oskavad juhatada. Teel olles astu infopunktidesse julgelt sisse isegi siis, kui sul otseselt midagi küsida pole – stendidelt saad koguda kasulikke infotrükiseid ja lisaideid aja sisustamiseks.

•Mida eksklusiivsem või eripärasem on külastatav objekt – spaakeskus, mõisahotell või kohalik kästitöötuba-muuseum-kohvik –, seda suurema tõenäosusega leiavad need turismi kõrghooajal maist septembri-oktoobrini üles ka paljud teised, ehk tee võimalusel broneeringuid ja teata oma tulekust ette esimesel võimalusel.

• Kui kohtad teel kurja eestlast, siis naerata ja mine rõõmsalt edasi! Ära nori tüli ega muutu ise tigedaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles